Το "βασικό" κορμάκι μπαλέτου: κριτήρια και προδιαγραφές της επιλογής
Ένα «βασικό» κορμάκι, που ζητάει η σχολή χορού ή η δασκάλα σου, δεν είναι απλώς μια παράδοση ή μια ιδιοτροπία τους. Ένα κλασικό κορμάκι, ειδικά σχεδιασμένο για τα μαθήματα μπαλέτου, πολύ απλά, επιτρέπει στην δασκάλα σου να "τσεκάρει" εύκολα την στάση του κορμού σου. Μπορεί έτσι να διορθώσει την στραβή σπονδυλική στήλη, ή να σου πει να βάλεις μέσα τα πλευρά σου. Μπορεί επίσης να δει αν τα ισχία σου βρίσκοναται στη σωστή θέση.
Πως λοιπόν επιλέγουμε ένα σωστό κορμάκι μπαλέτου;
Το κορμάκι που εκθέτει ανοιχτό το πάνω μέρος της πλάτης, της επιτρέπει να δει αν οι μύες της ωμοπλάτης δουλεύουν σωστά και αν γενικά τα χέρια κουνιούνται από αυτούς (σωστή κίνηση) ή απλώς μόνα τους (λάθος κίνηση).
⠀
Με το κορμάκι είναι ευκολότερο να δει αν "ψηλώνεις" - τραβάς προς τα επάνω με τον σωστό τρόπο, χωρίς να βυθίζεσαι πίσω καμπουριάζοντας.
Τα ειδικά σχεδιασμένα για μπαλέτο κορμάκια επιτρέπουν στη δασκάλα να δει αν χρησιμοποιούμε σωστά τους μύες των ποδιών μας, ανοίγοντας σε en dehors από τα ισχία και όχι από τα γόνατα. Επίσης της επιτρέπουν να δει τους εσωτερικούς εμπλεκόμενους στην κίνηση μύες και εάν οι μηροί είναι "επίπεδοι" όταν το πόδι κάνει passé.
⠀
Κάνε save αυτό το άρθρο για να θυμηθείς τις παρακάτω προδιαγραφές, όταν θα επιλέγεις ένα σωστό «βασικό» κορμάκι:
- Η κατάλληλη λαιμόκοψη αναδεικνύει την έκθεση του θώρακα και τα θωρακικά κοκαλάκια (διάφορα είδη - ρωτήστε μας!)
- Έχει ανοιχτή πλάτη (τουλάχιστον μέχρι την γραμμή του σουτιέν)
- Είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να φαίνονται σωστά τα πόδια (Μη φοράτε σορτσάκια όταν ξεκινάτε!)
- Δεν πρέπει να σακουλιάζει πουθενά αλλά να εφαρμόζει ταιριαστά πάνω μας
- Νιώθουμε άνετα μέσα σε αυτό (δοκιμάστε να λυγίσετε, να τεντώσετε, να σκύψετε, κάντε portde bras και βεβαιωθείτε ότι δεν πέφτουν οι τιράντες του κι ότι δεν σακουλιάζει)
- Υποστηρίζει καλά το στήθος μας ή ακόμα και έχει διπλό ύφασμα που εξασφαλίζει μια δόση έξτρα σεμνότητας... .
Αφήστε ένα σχόλιο