Πως να κάνετε μπαλέτο το καλοκαίρι?
0 72

Πως να συνεχίσετε το μπαλέτο και το καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι οι περισσότερες σχολές χορού κλείνουν και όσο και να θέλουμε να κάνουμε τις ασκήσεις στο σπίτι μας πολλές φορές δε τα καταφέρνουμε... Είτε κάτι θα μας διακόψει είτε οι συνθήκες δε θα μας βοηθάνε καθόλου με αποτέλεσμα να κάνουμε 5 φορές όλο το καλοκαίρι.

Εμείς σας έχουμε μερικές προτάσεις για να καταπολεμήσετε τη βαρεμάρα και τις δύσκολες συνθήκες του σπιτιού και να καταφέρετε να κάνετε μπαλέτο στις διακοπές σας αρκετά συχνά και ευχάριστα.

Τι είναι το Aquaballet;

Το Aquaballet είναι μια μοναδική τεχνική για την εκτέλεση ασκήσεων κλασσικού χορού σε πισίνα. Οι ελαφρώς προσαρμοσμένες ασκήσεις της κλασικής μπάρας διδάσκονται, με μουσική, μέσα στο νερό.

Η ιδέα του μαθήματος ανήκει στην Ουκρανή χορεύτρια και καθηγήτρια συγχρονου και κλασικού χορού Τατιάνα Τσακάβαγια. Διεξάγεται με μεγάλη επιτυχία εδώ και πέμπτη χρονιά στο Κίεβο της Ουκρανίας.

Λόγω της έλλειψης βαρύτητας μέσα στο νερό, οι χορευτές μπορούν να δώσουν πολύ περισσότερη προσοχή στις διατάσεις και στα ανοίγματα, ενώ παράλληλα η αντίσταση του νερού όταν πρόκειται για γρήγορες κινήσεις όπως το grand jete, γυμνάζει τους μύες. .

Για να μην αποχωριζεστε τις μπαλετικες σας συνήθειες ούτε το καλοκαίρι λοιπόν και επειδή η Ουκρανία πέφτει λίγο μακρυά σας έχουμε μερικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε εύκολα μέσα στο νερό:

Μπορείτε να ξεκινήσετε απο τα ρηχά με μερικές διατάσεις! Με προσοχή φυσικά γιατί το δυνατό κύμα μπορεί να μας εμποδίσει!

Πηγαίνοντας στα πιο βαθιά μπορείτε να κάνετε όλων των ειδών τα πηδηματάκια δυναμωνοντας τα πόδια σας! Και στη διαδρομή προς τα μέσα και στο σημείο που θα διαλέξετε να κολυμπήσετε!

Έπειτα μπορείτε να βελτιώσετε τον άξονα και το σποτ σας κάνοντας εξάσκηση στις πιρουέτες! Ή όποιες άλλες στροφές θέλετε εσείς!

Τέλος, αν έχετε παρέα στη θάλασσα μπορείτε να κάνετε εξάσκηση στο pas de deux!

Και τέλος μια έξτρα πληροφορία. Εκτός από το μπαλέτο μέσα στο νερό υπάρχουν και άλλες παραλλαγές του μπαλέτου. Μερικές από αυτές είναι:

✔ Hiplet και μπαλέτο στον πάγο!

✔ Κλασικός χορός στο στρατό όπως τα μαθήματα μπαλέτου στο στρατό της Νότιας Κορέας!

✔ Μπαλέτο από ακροβάτες (στο τσίρκο για παράδειγμα)

Βάλτε το μαγιό σας λοιπόν και φύγαμε για μπαλέτο στο νερό!!

Περισσότερα άρθρα...

Comments ()

Αφήστε ένα σχόλιο

Η Σελίδα μας στο Facebook

SHOW ALL NEWS