Οι 5 καλύτερες ακαδημίες μπαλέτου της Αγγλίας!
0 81

Οι 5 καλύτερες σχολές μπαλέτου της Αγγλίας

Να έχεις υπόψην ότι τα δίδακτρα κυμαίνονται στα 11-20 χιλιάδες ευρώ ετησίως, συν τα έξοδα διαμονής και τον εξοπλισμό σου.

Παρακάτω θα βρείς και τη λίστα των πέντε καλύτερων σχολών μπαλέτου της Βρετανίας, με πρόγραμμα σπουδών Music and Dance Scheme για παιδιά 11 - 16 ετών, και για ηλικίες 16+.
Ποιά θα επιλέξεις;

  • The Royal Ballet School, Λονδίνο

Η Βασιλική Σχολή Μπαλέτου ιδρύθηκε το 1926. Πολλοί διάσημοι χορευτές, μπαλαρίνες και χορογράφοι υπήρξαν απόφοιτοι της: ο Kenneth Macmillan, ο Peter Wright, η Μαριάνελα Νούνεζ. Η σχολή συνεργάζεται στενά με το Βασιλικό Μπαλέτο του Λονδίνου.

  • Elmhurst Ballet School, Σχολή Μπαλέτου Elmhurst, Μπέρμιγχαμ

Ένα από τα παλαιότερα σχολεία μπαλέτου στο Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στην πλούσια περιοχή Edgbaston, δίπλα σε άλλα ιδιωτικά σχολεία, ελίτ τένις και γκολφ. Η σχολή συνεργάζεται στενά με το Βασιλικό Μπαλέτο του Μπέρμιγχαμ.

  • Η Σχολή Hammond, Chester

Η σχολή λειτουργεί πάνω απο 100 χρόνια (ιδρύθηκε το 1917), και στεγάζεται σε ένα ιστορικό αρχοντικό στο Chester, με δικό του θέατρο και πανέμορφες αίθουσες χορού.

  • Legat School of Ballet and Contemporarу Dance -  Άνω Ντίκερ, Ανατολικό Σάσεξ

Το Legat School είναι μέρος του St. Bede’s School και φημίζεται για την ποιότητα των σπουδών - όχι μόνο του κλασσικού μπαλέτου αλλά και της σύγχρονης χορογραφίας και του αυτοσχεδιασμού.

  • Rambert School of Ballet and Contemporarу Dance, Λονδίνο

Η Σχολή ειδικεύεται στο σύγχρονο χορό, αλλά έχει πολύ καλο επίπεδο και στο κλασικό μπαλέτο.

 

Φυσικά υπάρχουν πολλές άλλες εξαιρετικές ακαδημίες όπου μπορείς να σπουδάσεις χορό, αλλά σύμφωνα με τα charts αυτές οι 5 σκοράρουν ψηλότερα!

 

Δείτε επίσης:

Οι 5 πιο γνωστές ακαδημίες μπαλέτου της Ρωσίας

Περισσότερα άρθρα...

Comments ()

Αφήστε ένα σχόλιο

Η Σελίδα μας στο Facebook

SHOW ALL NEWS