Ράψτε μόνοι σας τις κορδέλες των πουεντ!
0 168

Κορδέλες των πουέντ: Πώς ράβονται;

Σήμερα σου προτείνουμε έναν από τους πολλούς κλασικούς τρόπους για να ράψεις τις κορδέλες των πουέντ σου.

Θα χρειαστείς:

– σατέν ή βαμβακερές κορδέλες (2m)
– αναπτήρα ή σπίρτα (για να κάψουμε τις άκρες να μην ξεφτίσουν)
– ψαλίδι
– μολύβι
– ισχυρές λεπτές κλωστές (σε μπεζ ή ροζ απόχρωση)
– βελόνα

Οδηγίες

1. Συνήθως για ένα ζευγάρι πουέντ αρκούν 2 μέτρα επαγγελματικής κορδέλας. Το φάρδος της θα είναι περίπου 2,5 πόντοι.

2. Μοίρασε την κορδέλα σε 4 ίδια μέρη, από 2 μέρη σε κάθε παπούτσι. Κάψε τις άκρες του υφάσματος, περνώντας γρήγορα με τη φωτιά του αναπτήρα ή του σπίρτου. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγεις το ξέφτισμα κατά τη χρήση.

3. Δίπλωσε το ύφασμα της φτέρνας, τέντωσέ το μπροστά και σημείωσε με μολύβι τις δύο γωνίες, όπως δείχνει η εικόνα. Σε αυτό το σημείο θα ράψεις τις κορδέλες κάθετα ή με μια μικρή κλίση προς το μπροστινό μέρος του παπουτσιού.

4. Γύρισε την κορδέλα με τη λεία πλευρά της προς τα έξω, και με τραχιά προς τα μέσα, ώστε να μη γλιστράει στο πόδι. Δίπλωσε την από μια άκρη 1 εκ. προς τα μέσα και ράψε την από την εσωτερική πλευρά της πουέντ. Χρησιμοποίησε λεπτές αλλά ανθεκτικές κλωστές, που θα ταιριάζουν με το χρώμα της κορδέλας.

5. Κάνε μικρά ράμματα (βελονιές), περνώντας τη βελόνα μόνο από τη φόδρα του παπουτσιού, έτσι ώστε να μη χαλάσει η εμφάνισή τους, προσπάθησε δηλαδή να μην φαίνεται κλωστή στο σατέν (εξωτερικά του παπουτσιού).
Όταν τελειώσεις, δοκίμασε τις πουέντ να βεβαιωθείς ότι τα παπούτσια ταιριάζουν απόλυτα στα πόδια σου! Σιγουρέψου ότι οι κορδέλες είναι καλά και σφιχτά ραμμένες και ότι δε θα ξηλωθούν καθώς χορεύεις.

πως να ραψω τις κορδελες στις πουεντ

Tip: Δε ράβουμε ποτέ την κορδέλα στο κομμάτι εκείνο από όπου περνάει το κορδόνι (drawstring), καθώς μετά δε θα μπορούμε να το ρυθμίσουμε.

ραψε τις κορδελες των πουεντ μονη σου

Περισσότερα άρθρα...

Comments ()

Αφήστε ένα σχόλιο

Η Σελίδα μας στο Facebook

SHOW ALL NEWS