Πως μαλακώνω τις πουεντ μου;
0 27 Συμβουλές Pointe Shoe Academy

Το Break in

Διάλεξε τον τρόπο που θα σ’ αρεσει περισσότερα, αλλά φρόντισε να ΜΗΝ συμπεριλαμβάνει σφυριά, πόρτες, νερό ή και άλλα βαριά αντικείμενα ή τεχνικές – εκτός αν είσαι επαγγελματίας και ξέρεις ΑΚΡΙΒΩΣ τί αποτέλεσμα περιμένεις και έχεις βρει το δικό σου, σχετικά γρήγορο τρόπο.

Με λίγα λόγια, τα πρώτα δέκα – η και είκοσι! – ζευγάρια των πουέντ μας, θα τα δουλέψουμε σιγά σιγά, με τη δύναμη των χεριών και μετά με το βάρος του σωματός μας. Ένας λόγος που οι μπαλαρίνες δένονται με τις pointe τους είναι γιατί αφιερώνουν χρόνο αλλά και γυμνάζονται και δυναμώνουν μαζί.

Όταν θα αγοράσεις ένα καινούργιο ζευγάρι, όταν το πας σπίτι και αφού ράψεις λάστιχα και κορδέλες, φόρεσε τες και περπάτα στο σπίτι. Από πάνω φόρεσε ένα ζευγάρι χοντρές κάλτσες για να μη τις λερώσεις και να τις κρατήσεις σε μια λογική θερμοκρασία για να γίνει ένα με το πόδι σου… Θα μπορούσες ακόμη και να κοιμηθείς μαζί τους αλλά όχι για όλη την διάρκεια της νύκτας.

Την επόμενη μέρα θα μαλακώσουμε τη σόλα και το κουτί των πουέντ μας – κάποια παπούτσια θέλουν μόνο ένα ελαφρύ “μασάζ”, ενώ στα άλλα θα βάλεις αρκετή δύναμη για να λυγίσεις τη σόλα – αυτό διαφέρει και για το καθένα μας, γι αυτό ειδικά στην αρχή πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.

Συνοπτικά τα 7 βήματα του break in είναι :

 • Περπατάμε με τις pointe στο σπίτι
 • Με ελαφριές κινήσεις, μαλακώνουμε όλη την μπροστινή επιφάνεια του παπουτσιού, το κουτί, εκτός απο τα 2-3 τελευταία εκατοστά κοντά στην πλατφόρμα.

 • Μαλακώνουμε την σόλα. Σίγουρα στην πορεία θα βρείς τον δικό σου τρόπο – ο κλασικός όμως είναι: το τελευταίο 1/4 της σολας το μαλακώνουμε πάρα πολύ με κινήσεις μπρός και πίσω, ενώ το υπόλοιπο της σόλας λυγίζουμε έτσι ώστε να επαναλαμβάνει την καμπύλη της καμάρας σου.
 • Τώρα, φοράμε τις πουέντ κανονικά. Τεντώνουμε και κλείνουμε στην αρχική μας θέση

 • Ανέβαίνουμε σε rise και επανερχόμαστε στην αρχική μας θέση σιγά.
 • Περπατάμε σε demi pointe
 • Δουλεύουμε τις ασκήσεις στη μπάρα.

  -Από 1η position και 6η position ανεβαίνουμε αργά σε releve περνώντας από demi-pointe και κατεβαίνουμε αργά με τον ίδιο τρόπο.
  -Από 1η και 6η position κάνουμε πρώτα plies, έπειτα demi-pointe και full-pointe, πίσω σε demi-pointe και stretch.

Η διαδικασία του break in είναι κρίσιμη για την διάρκεια ζωής των πουέντ σου.

Επένδυσε χρόνο στο σπάσιμο και θα σου ανταμειφθεί με πολύ περισσότερες ώρες χρήσης!

Και τύπωσε αυτά τα 7 βήματα για να μήν τα ξεχάσεις όταν είναι να αγοράσεις το επόμενο ζευγάρι σου! 

Περισσότερα άρθρα...

Comments ()

Αφήστε ένα σχόλιο

Η Σελίδα μας στο Facebook

SHOW ALL NEWS