Πώς δένουμε τις κορδέλες των πουέντ;
0 17 Pointe Shoe Academy Συμβουλές

Πώς δένουμε τις κορδέλες των πουέντ;

Οι κορδέλες θα πρέπει να σταθεροποιούν το παπούτσι πάνω στο πόδι σου, αλλά να μην σφύγγουν για να σε πονάνε ή τραυματίζουν τον Αχίλλειο τένοντα. Ένας από τους κλασικούς τρόπους δεσίματος των κορδελών είναι αυτός: 

 

1. Φόρεσε τις πουέντ σου και πιάσε την κορδέλα που βρίσκεται στην έξω πλευρά του ποδιού. Στρίψτε την γύρω από τον αστράγαλό 1,5 φορά, να καταλήξει στην εσωτερική πλευρά του αστραγάλου σου. 

2. Έπειτα σήκωσε τη μέσα κορδέλα και στρίψε την 2 φορές γύρω από τον αστράγαλο καταλήγοντας στο σημείο όπου κρατάς και την έξω κορδέλα.

3. Δέσε έναν κόμπο δίπλα ακριβώς από το οστό του αστραγάλου, αλλά όχι πάνω στο κόκκαλο για για να μην σε ενοχλεί. Κόψε με ψαλίδι τα περιττά κομμάτια από τις κορδέλες, αν είναι πολύ μακριές, και κάψε τις άκρες προσεκτικά με έναν αναπτήρα.

4. Κρύψε τον κόμπο μέσα στις κορδέλες (για αισθητικούς λόγους).

 

Δεξί ή Αριστερό;


Πριν κόψεις οριστικά το περιττό μάκρος στις κορδέλες σου, πρέπει να έχεις αποφασίσει ποιο παπούτσι φοράς στο δεξί και ποιό στο αριστερό σου πόδι, κάτι που μπορείς να σημειώσεις με ένα στυλό στο εσωτερικό των πουέντ σου.

Πολύ σφιχτά δεμένες ή πολύ χαλαρά;

Αν έχεις δέσει τις κορδέλες σου πολύ χαλαρά, ο κόμπος δε θα παραμείνει κρυμμένος από κάτω, ενώ αν τις έχεις δέσει πολύ σφιχτά, θα νιώσεις ενόχληση και δεν θα μπορέσεις να κρύψεις και τον κόμπο κάτω από τις κορδέλες.

Τι να μην κάνεις:

Ποτέ μη δένεις τις κορδέλες στο πίσω μέρος του αστραγάλου (Αχίλλειος τένοντας), γιατί μπορεί να βλάψεις τον τένοντα.

Περισσότερα άρθρα...

Comments ()

Αφήστε ένα σχόλιο

Η Σελίδα μας στο Facebook

SHOW ALL NEWS