PIROUETTE SPIN BOARD ΤΗΣ TECHDANCE
Pirouettes
15 USDΠάρε μας τηλέφωνο και θα σε βοηθήσουμε να βρεις το καλύτερο μοντέλο και το σωστό νούμερο για σένα! Η υπηρεσία είναι δωρεάν.
Στηρίζουν, διορθώνουν, διευκολύνουν την κίνηση. Δοκιμάστε και ερωτευτείτε τα...
Για εσάς που ψάχνετε καλύτερη τιμή για παιδικά σετ, που ξεκινάτε το τμήμα χορού ή θέλετε να πάρετε ένα σύνολο απαραίτητων εργαλείων!
Τα αξεσουάρ που κάνουν τις πουέντ σας πιο άνετες!
Επιλεγμένα σχέδια, ποιοτικά νήματα και αμέτρητα χρώματα!
Dancer or not, you will love our collections of casual wear, knitwear and even swimwear!
Χειροποίτητα, δερμάτινα, τέλεια... #MadeforDancersByDancers !
Cute branded leotards, skirts and even ballet shoes! Don't miss a chance to save money and get more ballet outfits for you little ones!
Previous collections, last sizes and colors - "smart" prices. Grab yours!
Rare sizes or models, overstock etc. Don't miss your chance to get your pointe shoes this cheap!
Είδη χορού για μικρές και μεγάλες μπαλαρίνες - από κοκαλάκι μέχρι πουέντ, από κορμάκι χορού μέχρι μπάρα μπαλέτου...
Στα μέσα του 18ου αιώνα, η χορεύτρια Marie Camargo κατάφερε να μείνει στην ιστορία του μπαλέτου για διάφορες καινοτομίες.
Ήταν η πρώτη γυναίκα που εκτέλεσε το βήμα entrechat quatre, ήταν η πρώτη που φόρεσε φούστα μπαλέτου που άφηνε ακάλυπτες τις γάμπες της (short calf-length ballet skirt) και καλσόν μπαλέτου και τέλος, ήταν η πρώτη χορεύτρια που φόρεσε παπούτσια μπαλέτου χωρίς τακούνια που μάλιστα περισσότερο έμοιαζαν με «παντόφλες», αλλά της επέτρεπαν να εκτελεί άλματα και στροφές στις χορογραφίες (βλ. την φωτογραφία).
Οι πρώτοι χορευτές ανέβηκαν στις μύτες των ποδιών τους, με τη βοήθεια μιας εφεύρεσης του Charles Didelot (Γάλλου χορευτή και χορογράφου) το 1795. Η “ιπτάμενη μηχανή” του σήκωνε με καλώδια τους χορευτές πάνω από το έδαφος, επιτρέποντας τους να σταθούν στις μύτες των ποδιών τους, προσθέτοντας έτσι στις χορογραφίες αιθέριες κινήσεις και μια αίσθηση έλλειψης βαρύτητας.
Το κοινό υποδέχτηκε με ενθουσιασμό τη νέα αυτή πρόταση και έτσι οι χορογράφοι άρχισαν να αναζητούν τρόπους να ενσωματώνουν όλο και περισσότερη «δουλειά στις μύτες» στις χορογραφίες τους.
Με τη πρόοδο της τέχνης του χορού το 19ο αιώνα, δίνεται πλέον έμφαση στις ικανότητες των χορευτών και στην τεχνική, και έτσι επικρατεί η επιθυμία να χορεύουν στις μύτες χωρίς τη βοήθεια «καλωδίων».
Έτσι, το 1832, η Marie Taglioni χόρεψε πρώτη στις pointes στο έργο La Sylphide, με παπούτσια λίγο τροποποιημένα από τις παντόφλες που αναφέραμε παραπάνω, που είχαν δερμάτινες σόλες και σατέν ύφασμα.
Επειδή τα παπούτσια εκείνης της περιόδου δεν πρόσφεραν καμία υποστήριξη στα πόδια, οι χορευτές έδεναν καλά τα δάχτυλά τους και στηρίζονταν στη δύναμη των ποδιών και των αστραγάλων τους για να σταθούν στις μύτες.
Οι pointes shoes έπαιρναν διαφορετική μορφή με την πάροδο του χρόνου… Οι επόμενες προσθήκες αφορούσαν πιο σκληρά παπούτσια για μεγαλύτερη υποστήριξη στα πόδια καθώς και δοκιμές διαφόρων υλικών πέραν του ξύλου με σκοπό τη μείωση του θορύβου επάνω στη σκηνή.
Μίλα με τους ειδικούς μας!
E-mail:
info@pointe.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας:
694 8895538
Αφήστε ένα σχόλιο