Δωρεάν Μεταφορικά άνω των 106 Λεπτομέρειες Επικοινωνήστε μαζί μας δωρεάν
Δεν μπορείς να ανέβεις εντελώς στην πλατφόρμα των πουέντ; Βασικά προβλήματα ανατομίας και πιθανές λύσεις

Δεν μπορείς να ανέβεις εντελώς στην πλατφόρμα των πουέντ; Βασικά προβλήματα ανατομίας και πιθανές λύσεις

3706
«Γιατί δεν μπορώ να ανέβω στην πλατφόρμα των πουέντ;», είναι ένα πολύ συχνό ερώτημα που ακούν οι καθηγητές χορού και οι ειδικοί εφαρμοστές πουέντ. Οι χορευτές συνήθως συγκεντρώνονται πολύ στα «αδύναμα» μέρη του σώματός τους - και στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτός είναι ο σωστός τρόπος σκέψης. Αλλά μερικές φορές είναι επίσης χρήσιμο να ελέγχουν αν πρόκειται για τον εξοπλισμό τους - ας πούμε, τις πουέντ τους. Λοιπόν, εν μέρει, η απάντηση στο γιατί κάποιος δεν μπορεί να πάει σε πλήρη πλατφόρμα βρίσκεται στην καθημερινή πρακτική του χορευτή. Είναι συνήθως γνωστό ότι το να είσαι χορευτής απαιτεί πολλές ώρες σκληρής άσκησης καθημερινά, για να αποκτήσεις τόσο δύναμη όσο και ευελιξία - αυτοί οι παράγοντες καθορίζουν πολύ την πρόοδό τους και την επιτυχία τους, καθώς μπορούν να επηρεάσουν και να βελτιώσουν τα «αδύναμα» μέρη τους - αν βέβαια μπορεί κανείς να το πει ότι τα σώματα των χορευτών είναι αδύναμα!

Τα πάντα για το μπαλέτο

Είδη χορού για μικρές και μεγάλες μπαλαρίνες - από κοκαλάκι μέχρι πουέντ, από κορμάκι χορού μέχρι μπάρα μπαλέτου...

Αγορα Τωρα


Μήπως θυμάστε την πρόκληση του προηγούμενου έτους που είχαμε κάνει σε συνεργασία με την υπέροχη δασκάλα χορού, Sarah Arnold; Εάν όχι, εδώ μπορείτε να βρείτε το βίντεο με όλες τις βασικές ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να βελτιωθείτε.

Ωστόσο, σε αυτό το άρθρο θα επικεντρωθούμε στα προβλήματα ανατομίας των παπουτσιών πουέντ που δεν θα μας αφήσουν να πατήσουμε σε πλήρη πλατφόρμα, καθώς και σε πιθανές και απλές λύσεις. Τα παπούτσια πουέντ είναι το βασικό εργαλείο για έναν χορευτή μπαλέτου, οπότε, πώς γίνεται να μην μπορούν μερικές φορές να μας βοηθήσουν να φτάσουμε σε πλήρη πλατφόρμα;

Έχουμε σκεφτεί τέσσερα βασικά ζητήματα και τις Do It Yourself εναλλακτικές:

1. Ένα πολύ προφανές ζήτημα είναι ότι η σόλα - είτε κατασκευασμένη από φυσικά υλικά είτε από πλαστικό - της πουέντ είναι πιο σκληρή από ό, τι χρειάζεται. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές τεχνικές σπασίματος της σόλας καθιστώντας τη λιγότερο σκληρή.
Για σόλες παπουτσιών πουέντ κατασκευασμένες από φυσικά υλικά, ίσως χρειαστεί:
• μαλάκωμα της περιοχής demi pointe,
• ή το κέντρο της σόλας - κάμπτοντάς το περισσότερο για να το φέρετε πιο κοντά στην καμάρα σας,
• ή μαλακώστε τη φτέρνα ή το πέλμα 3/4 εάν αισθάνεστε ότι τα πόδια σας χρειάζονται περισσότερη υποστήριξη στη φτέρνα.
Εάν δεν μπορείτε να αποφασίσετε σε ποιο μέρος της σόλας χρειάζεστε μαλάκωμα, στείλτε μας μια φωτογραφία με τις πουέντ σας, στη διεύθυνση info@bestpointe.com - Μη διστάσετε να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο μας και να έχετε υπόψη σας να αναφέρετε το πρόβλημα σας ώστε να σας βοηθήσουμε - ας βρούμε μαζί το σωστό ζευγάρι πουέντ!

Επίσης, λάβετε υπόψη ότι την επόμενη φορά που πρόκειται να αγοράσετε παπούτσια πουέντ, μπορείτε να σκεφτείτε να τα αγοράσετε με μια πιο μαλακή σόλα ή να πάρετε ένα προ-τοξωτό μοντέλο.

Για τα σόλα παπουτσιών πουέντ κατασκευασμένη από πλαστικό, έχουμε ακούσει μερικές επιτυχημένες ιστορίες σχετικά με το μαλάκωμα της σόλας με πιστολάκι μαλλιών, αλλά δεν θα παίρναμε και όρκο. Αυτό δεν είναι κάτι που οι κατασκευαστές εγκρίνουν!

2. Ένα άλλο ζήτημα είναι το πίσω μέρος της πλατφόρμας που τη συνδέει με τη σόλα - η άκρη της. Μερικά παπούτσια πουέντ έχουν πτυχώσεις που αρχίζουν να σχηματίζονται σε αυτό το μέρος, άλλα όχι. Στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουμε εάν υπάρχει ένας συγκεκριμένος όρος / λέξη για αυτήν την περιοχή του παπουτσιού - παρακαλούμε ενημερώστε μας αν γνωρίζετε! - Στα ρωσικά ονομάζεται "подскок". Λοιπόν, αυτό το μέρος πρέπει να είναι καθαρό και σκληρό, οπότε όταν μετακινείστε από το demi στο full pointe, αυτή η καθαρή και σκληρή γωνία θα μπορούσε όχι μόνο να σας βοηθήσει να πάτε στο full pointe, αλλά και να μείνετε εκεί! Εάν αυτό το μέρος είναι μαλακό ή στρογγυλεμένο, δεν σας βοηθά να μεταβείτε σε πλήρη πλατφόρμα. Μερικές φορές οι πλατφόρμες μαλακώνουν σε αυτό το μέρος μετά από πολλές χρήσεις, ώστε ξαφνικά να αποδίδετε χειρότερα από δύο τάξεις στο παρελθόν! Παρατηρήσαμε ότι ορισμένες πλατφόρμες που διαθέτουν ενσωματωμένα ηχομονωτικά στοιχεία τείνουν να είναι πιο μαλακές από τις κλασικές.
Μερικές φορές το darning της πλατφόρμας βοηθά στη βελτίωση της κατάστασης λίγο, αλλά γενικά, δεν υπάρχει τίποτα που μπορείτε να κάνετε γι' αυτό ... Η μόνη συμβουλή που μπορούμε να δώσουμε εδώ είναι να έχουμε κατά νου να ελέγξουμε αν το παπούτσι πουέντ που δοκιμάζουμε έχει αυτά χαρακτηριστικά.

3. Το υψηλότερο ή χαμηλότερο vamp από ό, τι χρειάζεται είναι επίσης μια κακή ένδειξη για τη μετάβαση σε πλήρη πλατφόρμα. Το ύψος του κουτιού (vamp) του παπουτσιού πουέντ είναι σημαντικό, βασικά επειδή πρέπει να "αγκαλιάσει" εντελώς τα δάχτυλα των ποδιών και τα μετατάρσιά σας, αλλά ταυτόχρονα να μην εμποδίζει την κάμψη των μεταταρσών - οπότε, παρόλα αυτά να επιτρέπει τη μετάβαση σε πλήρη πλατφόρμα. Έτσι, δεν πρόκειται μόνο για την εύρεση μόνο του τέλειου μεγέθους παπουτσιών πουέντ, αλλά και για την εύρεση του τέλειου παπουτσιού πουέντ σε κάθε μέρος ξεχωριστά!

4. Πολλές φορές η κοπή U του παπουτσιού πουέντ εμποδίζει την κάμψη της καμάρας σας. Αλλά αυτό το πρόβλημα έχει την ευκολότερη λύση DIY: απλώς κόψτε λίγο το παπούτσι πουέντ εκεί και ράψτε το - τώρα έχετε ένα παπούτσι V-cut! Ελέγξτε αν αυτό βοηθά!

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα λιγότερο δυνατά πόδια να ανέβουν σωστά στην πλατφόρμα των πουέντ;
Έχουμε συγκεντρώσει εδώ τα πιο κατάλληλα μοντέλα "ευκολότερων" παπουτσιών πουέντ, ανά μάρκα. Τα μοντέλα που αναζητάτε πρέπει να είναι προ-τοξωτά μοντέλα (σας βοηθούν να κάμψετε περισσότερο την καμάρα σας) ή πολύ εύκαμπτα στο τμήμα demi-pointe, και μερικά από αυτά έχουν πλαστική σόλα. Ας τα ανακαλύψουμε:

1. Russian Pointe: (όλα τα πέλματα από φυσικά υλικά): Όλα τα μοντέλα (Sapfir, Rubin, Muse, Lumina, Entrada, Encore, Brava) εκτός από το Almaz.

2. Grishko: κλασική σόλα: Grishko2007 Pro-Flex, Nova Flex, Triumph και Maya Pro Flex (αυτά τα δύο είναι συνήθως ειδική παραγγελία), πλαστική σόλα: Dreampointe2007 & Super Triumph Pre-Arched.

3. Gaynor Minden: Όλες τους!

4. Siberian Swan: Όλα τα μοντέλα (Pavlova, Karsavina & Rudolf).

3706

Περισσότερα άρθρα...

No related posts found.
Comments ()

Αφήστε ένα σχόλιο

Array

Σχετικά Προϊόντα

GREEK LEATHER SANDALS

GREEK LEATHER SANDALS

Casual

32 USD
GREEK LEATHER SANDALS

GREEK LEATHER SANDALS

Casual

32 USD
GREEK LEATHER SANDALS

GREEK LEATHER SANDALS

Casual

32 USD
ΠΟΥΕΝΤ VICTORY ΤΗΣ GRISHKO

ΠΟΥΕΝΤ VICTORY ΤΗΣ GRISHKO

Pointe shoes

86 USD