Δωρεάν Μεταφορικά άνω των 90 EUR Λεπτομέρειες Επικοινωνήστε μαζί μας δωρεάν
Μεγάλα πόδια σε πουέντ: Ένας οδηγός για μεγάλα νούμερα σε μοντέλα των πουέντ

Μεγάλα πόδια σε πουέντ: Ένας οδηγός για μεγάλα νούμερα σε μοντέλα των πουέντ

6755
Αναρωτηθήκατε ποτέ πόσο δύσκολο είναι για μια γυναίκα να βρει ένα ζευγάρι παπούτσια που να ταιριάζουν απόλυτα; Πολλές παράμετροι ελήφθησαν υπόψη για να ληφθεί η κατάλληλη απόφαση: διαφορετικά στυλ, χρώματα, μεγέθη και φυσικά η κομψότητα και η άνεση του παπουτσιού. Τώρα φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι να βρείτε το τέλειο ζευγάρι παπουτσιών πουέντ, καθώς οι παράμετροι αυξάνονται! Το σημερινό άρθρο είναι αφιερωμένο στις γυναίκες με το πρόβλημα που ονομάζεται "πόδια σε  ανδρικά μεγέθη".

Τα πάντα για το μπαλέτο

Είδη χορού για μικρές και μεγάλες μπαλαρίνες - από κοκαλάκι μέχρι πουέντ, από κορμάκι χορού μέχρι μπάρα μπαλέτου...

Αγορα Τωρα

 

Όταν αναφερόμαστε στα "μακριά δάχτυλα" εννοούμε πόδια που χρειάζονται παπούτσια σε μεγάλα μεγέθη, όπως και οι άντρες. Στην πραγματικότητα, τα άτομα με μέγεθος καθημερινών παπουτσιών 42 και άνω, φαίνεται να αποκλείονται από αυτόν τον τομέα της αγοράς. Αν το κρατήσουμε αυτό στο μυαλό μας, θα καταλάβουμε απόλυτα γιατί οι άντρες χορευτές δεν χρησιμοποιούν παπούτσια πουέντ στην καθημερινή προπόνηση μπαλέτου! Προφανώς, επειδή… δυσκολεύονται απλώς να βρούν πουέντ στο μέγεθός τους! Δεν υπάρχει πιθανότητα να βρουν ένα παπούτσι που να ταιριάζει σε οποιοδήποτε τοπικό κατάστημα. Περιορίζονται στο να παραγγείλουν ειδικά κατασκευασμένα παπούτσια, τα οποία πολλοί κατασκευαστές είναι πρόθυμοι να φτιάξουν. Αυτή η κατάσταση οδηγεί σε παρατεταμένες περιόδους αναμονής (τουλάχιστον μερικούς μήνες), στο να πληρώνουν επιπλέον χρήματα και την αδυναμία επιστροφής ή ανταλλαγής παπουτσιών σε περίπτωση που δεν ταιριάζουν. Αυτό, επίσης, συμβαίνει σε γυναίκες με καθημερινά παπούτσια 42 νούμερο και άνω. Και λάβετε υπόψη ότι οι μπαλαρίνες ΠΡΕΠΕΙ να φορούν τα παπούτσια πουέντ τους!

Έτσι, υπάρχει μεγάλη δυσκολία για τα άτομα με πολύ μακριά πόδια να βρουν -αν όχι το τέλειο ζευγάρι πουέντ- τουλάχιστον ένα ζευγάρι που ταιριάζει. Το βασικό πρόβλημα με αυτήν την κατάσταση είναι ότι δεν υπάρχουν μεγάλα μεγέθη για παπούτσια πουέντ και ο ενδιαφερόμενος πρέπει να κάνει μια ειδική παραγγελία. Αυτό σημαίνει ότι αν το ζευγάρι τελικά δεν ταιριάζει, δεν υπάρχει πιθανότητα να το επιστρέψει, καθώς δεν υπάρχει κανένας άλλος με τέτοιες μετρήσεις για να το αγοράσει. Η θετική πλευρά αυτής της απογοητευτικής κατάστασης είναι ότι τα μακριά πόδια έχουν συνήθως μια υπέροχη άνω καμάρα, η οποία είναι πραγματικά όμορφη όταν ανεβαίνουν στις πουέντ!

Οι κατασκευαστές προσπάθησαν να προσαρμόσουν αυτήν την κατάσταση στην πραγματικότητα και σε ορισμένες μάρκες, όπως οι Bloch, Gaynor, Grishko και Siberian Swan, μπορούμε να βρούμε μερικά παπούτσια πουέντ σε μεγάλα μεγέθη - το μεγαλύτερο μέγεθος που μπορούμε να βρούμε στο απόθεμα είναι το μέγεθος 8 (street shoes 41) από την Grishko. Διαφορετικά, όπως έχουμε αναφέρει προηγουμένως, πρέπει να κάνουμε μια ειδική παραγγελία. Ας μάθουμε τα μεγαλύτερα μεγέθη ανά μάρκες:

1. Gaynor Minden. Ο επίσημος κατασκευαστής των παπουτσιών πουέντ για το Let's rocks.

2. Grishko. Δύο μοντέλα μπορούν να κατασκευαστούν κατά παραγγελία σε μεγάλα μεγέθη: το Grishko 2007 και το Grishko Fouette. Το μεγαλύτερο που έχουμε παραγγείλει για έναν πελάτη ήταν ένα μέγεθος 13,5 Grishko2007!

3. Bloch. Το μεγαλύτερο ζευγάρι παπουτσιών Bloch ήταν 10,5, αλλά υποθέτουμε ότι κατασκευάζουν ακόμη και μεγαλύτερα παπούτσια.

4. Coppelia του Casimiro Danza. Το μεγαλύτερο μέγεθος του είναι 46 και διατίθεται σε διάφορα χρώματα.

5. Siberian Swan. Το Rudolf είναι το πρώτο μοντέλο πουέντ για άνδρες που φτιάχτηκε ποτέ! Τα μεγέθη του ανέρχονται σε 13 (μέγεθος καθημερινών παπουτσιών 47). Αυτό το μοντέλο, κατάλληλα προσαρμοσμένο, είναι ίσως μια καλή επιλογή και για γυναίκες με μακριά πόδια.

Για να επιβεβαιώσουμε την τελευταία δήλωση, θα σας αναφέρουμε μία από τις περιπτώσεις εφαρμογής μας ...

Η κεντρική ηρωΐδα της υπόθεσής μας ονομάζεται Τζούλια, είναι 31 ετών και χορεύει από την ηλικία των 3 ετών. Μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα 10 ετών συνέχισε τα μαθήματα χορού της στην ηλικία των 28 ετών. Ήρθε σε επαφή με 'μας για να κανονίσουμε ένα ραντεβού εφαρμογής πουέντ αφού έμαθε για τα πρώτα ανδρικά παπούτσια πουέντ της Siberian Swan, που ονομάζονται "Rudolf". Περιέγραψε τα πόδια της ως «ανδρικά», λόγω των μεγάλων και φαρδιών διαστάσεων τους (Δεξί πόδι: Μήκος - 285 mm, Πλάτος - 109 mm, Πλάτος - 270 mm / Αριστερό πόδι: Μήκος - 280 mm, Πλάτος - 115 mm, Περιφέρεια - 274 mm). Επίσης, δυνατά αλλά όχι τόσο ευέλικτα, με κότσια που την έβλαψαν ακόμη και με τα καθημερινά παπούτσια της. Για να σας προσφέρουμε μια καλύτερη κατανόηση, ας λάβουμε υπόψη επίσης το ύψος της, το οποίο είναι 5'11 "(1,80 cm)!

Η προηγούμενη εμπειρία της στις πουέντ αφορά δύο μοντέλα Bloch (Serenade 9D και Serenade MKII 9D), και τα δύο πολύ μικρά και όχι αρκετά φαρδιά (εντάξει, το δεύτερο μοντέλο ήταν λίγο μεγαλύτερο, αλλά δεν είχε αρκετό χώρο για αυτήν). Οι φτέρνες της έφευγαν έξω από τα παπούτσια και δεν υπήρχε καν χώρος για να φορέσει προστατευτικά - όταν δοκίμασε τελικά ήταν εξίσου οδυνηρό. Σε αυτό το σημείο ήμασταν έκπληκτοι όταν μας είπε "Είχα συμβολευτεί ειδικούς δύο φορές σε διαφορετικές πολιτείες και μου είχαν πει ότι ίσως δεν πρέπει να φοράω τίποτα στα παπούτσια για προστασία για να έχω όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο. Πόσο φρικτό!". «Είμαι ανοιχτή σε οποιαδήποτε μάρκα πουέντ (δεν πρέπει απαραίτητα να είναι το Rudolf αν πιστεύετε ότι κάτι άλλο θα λειτουργούσε καλύτερα), είμαι πολύ αισιόδοξη ότι υπάρχουν πουέντ και για 'μένα εκεί έξω», πρόσθεσε.

«Ο ιστότοπός μας παρέχει μια διαδικτυακή υπηρεσία τοποθέτησης παπουτσιών πουέντ για χορευτές από όλο τον κόσμο», λέει η Τατιάνα Γκοροντναγια, ιδιοκτήτρια του pointe.gr. «Είμαστε ενθουσιασμένοι για το μοντέλο Rudolf και έχουμε ήδη δεκάδες προπαραγγελίες ".

Η εύρεση των ιδανικών παπουτσιών πουέντ για εσάς θα παραμείνει το πάθος μας!

 

Μη διστάσετε επίσης να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο μας εάν χρειάζεστε τη γνώμη μας για το δικό σας μέγεθος και τα μοντέλα παπουτσιών πουέντ και ας βρούμε μαζί το κατάλληλο ζευγάρι!

6755

Περισσότερα άρθρα...

No related posts found.
Comments ()
Anonimous
28 may 2022, 12:17
You are totally right! Men dont wear pointe shoes because of the sizes. I tried 40 years ago to learn in class to do it and ordered a pair custom made but they weretoo small. Just for curiosity: can you tell to this old balletomane which shoes did yoy recomended to Julia? Thanks.
reply

  Αφήστε ένα σχόλιο

  Array

  Σχετικά Προϊόντα

  GREEK LEATHER SANDALS

  GREEK LEATHER SANDALS

  Casual

  32 USD
  ΠΟΥΕΝΤ VICTORY ΤΗΣ GRISHKO

  ΠΟΥΕΝΤ VICTORY ΤΗΣ GRISHKO

  Pointe shoes

  86 USD
  GREEK LEATHER SANDALS

  GREEK LEATHER SANDALS

  Casual

  32 USD
  Παιδικό Κορμάκι με Κοντά Μανίκια και Φούστα

  Παιδικό Κορμάκι με Κοντά Μανίκια και Φούστα

  Leotards

  27 USD