Δωρεάν Μεταφορικά άνω των 90 EUR Λεπτομέρειες Επικοινωνήστε μαζί μας δωρεάν
Τι είναι οι ιστορικοί χοροί;

Τι ήταν οι χοροί την εποχή των βασιλιάδων;

630
Τι ήταν οι χοροί την εποχή των βασιλιάδων; Οι χοροί ήταν το σημαντικότερο κομμάτι της ζωής της αριστοκρατίας αλλά και της μεσαίας τάξης στην Ευρώπη του 16-19ου αιώνα. Από 5-6 ετών, τα παιδιά διδάσκονταν την τέχνη του χορού, με αποτέλεσμα το σώμα να γνωρίζει τις κινήσεις αυτόματα. Με μεγάλη σοβαρότητα επέλεγαν υφάσματα για φορέματα, μελετούσαν μουσική, τραγούδι, μουσικά όργανα. Η αίσθηση του ρυθμού ήταν μια από τις πιο σημαντικές δεξιότητες εκείνη την εποχή. Ένα λάθος, μια απροσεξία στο χορό μπορούσε να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στη κοσμική φήμη ή και στη σταδιοδρομία.

Τα πάντα για το μπαλέτο

Είδη χορού για μικρές και μεγάλες μπαλαρίνες - από κοκαλάκι μέχρι πουέντ, από κορμάκι χορού μέχρι μπάρα μπαλέτου...

Αγορα Τωρα

 

Η τότε κοινωνία γνώριζε πολύ καλά όλους τους κανόνες της διοργάνωσης και της ροής ενός χορού. Οι προσκλήσεις ερχόντουσαν συνήθως δύο-τρεις εβδομάδες πριν. Οι χοροί γινόντουσαν σε υπέροχες τεράστιες αίθουσες, με κρυστάλλινους πολυελαίους με εκατοντάδες κεριά...

Στη μέση της αίθουσας χόρευαν συνεχώς, ενώ στις δύο πλευρές, σε ύψωμα, υπήρχαν τραπέζια για παιχνίδια στα χαρτιά. Συνήθως, οι νέοι χόρευαν και φλέρταραν, ενώ οι κύριοι και κυρίες μεγαλύτερων ηλικών χόρευαν από 2-3 χορούς στην αρχή και ύστερα έπιαναν χαρτιά και κουβέντες...

 

Το πρόγραμμα ήταν γνωστό στον καθένα και ήταν χτισμένο πάνω στη σειρά την οποιά ακολουθούσαν οι χοροί.

Τον 18ο αιώνα, ήταν συνηθισμένο ο χορός να ανοίγει με polonaise και να συνεχίζει με ένα minuet. Ακολουθούσε το ρομαντικό βαλς.

χοροι την εποχη των βασιλιάδων

Η κορύφωση της βραδιάς ήταν η mazurka, ενώ τελείωνε με το cotillion. Ακόμη και τα θέματα των συζητήσεων που αντάλλασαν οι ντάμες με τους καβαλιέρους, κατά τη διάρκεια ενός χορού, ήταν γνωστά από πριν. Ο χορός συνοδευόταν από ένα πολυτελές δείπνο που έλαβε χώρα στα διπλανά σαλόνια.

Η Pointe.gr διοργάνωσε ένα σεμινάριο ιστορικών χορών με την φανταστική ballet master της ΕΛΣ κυρία Ιρίνα Κολιουμπάκινα-Ακριώτη.

σεμινάριο ιστορικών χορών με την ballet master της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

630

Περισσότερα άρθρα...

No related posts found.
Comments ()

Αφήστε ένα σχόλιο

Array

Σχετικά Προϊόντα

ΛΕΠΤΆ ΜΑΞΙΛΑΡΆΚΙΑ ΣΙΛΙΚΌΝΗΣ ΤΗΣ GRISHKO

ΛΕΠΤΆ ΜΑΞΙΛΑΡΆΚΙΑ ΣΙΛΙΚΌΝΗΣ ΤΗΣ GRISHKO

Dance shoes accessories

26 USD
GREEK LEATHER SANDALS

GREEK LEATHER SANDALS

Casual

32 USD
GREEK LEATHER SANDALS

GREEK LEATHER SANDALS

Casual

32 USD
GREEK LEATHER SANDALS

GREEK LEATHER SANDALS

Casual

32 USD