Δωρεάν Μεταφορικά άνω των 90 EUR Λεπτομέρειες Επικοινωνήστε μαζί μας δωρεάν
10+ παραγωγοί των παπουτσιών πουέντ

Οι παραγωγοί των παπουτσιών πουέντ

504
Ας μιλήσουμε σήμερα για τους παραγωγούς των παπουτσιών πουέντ... Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη και όχι και τόσο κερδοφόρα (προφανώς...) επιχείρηση, καθώς σήμερα σε ΟΛΟΝ τον πλανήτη υπάρχουν μόλις... 40, το πολύ 50, βιοτεχνίες-παραγωγοί των πουέντ. Είναι όμως, διάσπαρτοι κυριολεκτικά σε όλο τον πλανήτη... Ας αναφερθούμε στα μεγαλύτερα brands!

Τα πάντα για το μπαλέτο

Είδη χορού για μικρές και μεγάλες μπαλαρίνες - από κοκαλάκι μέχρι πουέντ, από κορμάκι χορού μέχρι μπάρα μπαλέτου...

Αγορα Τωρα

 

  • Mία από τις παλαιότερες μάρκες, η Capezio, ο ιδρυτής της οποιάς ο Salvatore Capezio, έφτιαχνε πουέντ για την φανταστική Αννα Πάβλοβα, στεγάζεται στις ΗΠΑ (αν και σήμερα στην ετικέτα των παπουτσιών pointe γράφει "made in Thailand, αλλά τέλος πάντων...).

 

  • Η ιδιοφυΐα των πλαστικών παπουτσιών GaynorMinden, πάλι βρίσκεται στην Αμερική. Ιδρύθηκε το 1992 στη Νέα Υόρκη από τους John και Eliza Minden.

 

  • Ο Yakov Shimon Blochas, καλλιτέχνης και υποδηματοποιός από τη Λιθουανία, μετανάστευσε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας το 1930 και ίδρυσε εκεί την εταιρεία του, παγκοσμίως γνωστή σήμερα ως Bloch.

 

  • Την ίδια στιγμή, το 1929, στο West-End του Λονδίνου, ξεκινούσε την επιχείρησή του ο Frederick Freed...

 

  • Φυσικά, οι πουέντ παράγονται και στην Κίνα. Το πιο διάσημο από τα κινεζικά brands είναι, φυσικά, το Sansha. Ιδρύθηκε το 1982 από τον Franck Raoul-Duval.

 

  • Δίπλα του, στην Ιαπωνία το 1950, αναπτύσσεται μια πολύ συμπαθητική μάρκα η Chacott. Το αρχικό όνομα της εταιρείας ήταν SEISHI-SYA.

 

  • Και, φυσικά, οι Ρώσοι. Ακόμη και οι πιο σεμνοί υπολογισμοί δείχνουν πως τουλάχιστον 1/3 των πουέντ που κυκλοφορούν στην αγορά, φτιάχνονται στη Μόσχα, από τις δυο εταιρίες-μαμούθ, την Grishko που ιδρύθηκε το 1989 και την Rclass...

 

  • Οι ευρωπαϊκές εταιρίες όπως οι Merlet, Repetto, Casimiro κ.α. είναι αρκετά μικρότερες, αλλά πωλούνται με επιτυχία εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην Ελλάδα είναι δύσκολο να τις βρείτε.

Διαβάστε επίσης:

Siberian Swan - η ιστορία του Κύκνου της Σιβηρίας

R-Class: Η νέα συλλογή RC

R-Class: Η εταιρεία με τα περισσότερα μοντέλα πουέντ!

504

Περισσότερα άρθρα...

No related posts found.
Comments ()

Αφήστε ένα σχόλιο

Array

Σχετικά Προϊόντα

GREEK LEATHER SANDALS

GREEK LEATHER SANDALS

Casual

32 USD
GREEK LEATHER SANDALS

GREEK LEATHER SANDALS

Casual

32 USD
GREEK LEATHER SANDALS

GREEK LEATHER SANDALS

Casual

32 USD
GREEK LEATHER SANDALS

GREEK LEATHER SANDALS

Casual

32 USD