Δωρεάν Μεταφορικά άνω των 90 EUR Λεπτομέρειες Επικοινωνήστε μαζί μας δωρεάν
Γιατί είναι απαραίτητα τα μαλακά παπουτσάκια μπαλέτου;

Γιατί φοράμε μαλακά παπουτσάκια μπαλέτου;

797
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί πρέπει να φοράτε μαλακά παπουτσάκια μπαλέτου πάντα στο μάθημα;; Γιατί είναι αναπόσπαστο κομμάτι μιας μπαλετικής καρνταρόμπας; Διαβάστε το άρθρο μας και θα καταλάβετε!!

Τα πάντα για το μπαλέτο

Είδη χορού για μικρές και μεγάλες μπαλαρίνες - από κοκαλάκι μέχρι πουέντ, από κορμάκι χορού μέχρι μπάρα μπαλέτου...

Αγορα Τωρα

Θεωρητικά, μπορείτε να κάνετε μαθήματα μπαλέτου φορώντας μόνο κάλτσες. Ή και ξυπόλητοι.

Γιατί, τότε, τα μαλακά παπούτσια μπαλέτου, ή αλλιώς, μπαλετίνια, ή αλλιώς, ballet slippers, να αποτελούν ένα απαραίτητο και αναπόσπαστο μέρος της γκαρνταρόμπας του κάθε χορευτή, από πολύ αρχάριο ως πολύ επαγγελματία;;;

Γιατί τα παπούτσια μπαλέτου είναι το βασικό του εργαλείο. Όχι ότι δεν γίνεται να κάνει μάθημα και χωρίς αυτά - θα είναι, απλά, πιο δύσκολο! Το εργαλείο αυτό είναι πιο παλιό και από τις πουέντ - άρα, υπάρχει πάνω από 200 χρόνια.
Σήμερα κυκλοφορούν πάρα πολλά μοντέλα και είδη των ballet slippers, με την ίδια πάντα ουσία:

  • Είναι μαλακά, έχουν κορδόνια, λάστιχα και άλλα ελαστικά μέρη έτσι ώστε να "αγκαλίασουν" το πόδι τέλεια και να μην κινούνται κατά τη διάρκεια της άσκησης.
  • Η μικρή σουέντ σόλα τους  παρέχει αρκετή τριβή για να γλιστρούν σε ένα ειδικό πάτωμα, ενώ παράλληλα, δεν θα αφήσει το πόδι να γλυστρήσει υπερβολικά, όταν κάνετε άλματα και στροφές.

Αν κάνω μάθημα με κάλτσες;

Πολύ πιθανόν, ότι στο δοκιμαστικό σου μάθημα ο καθηγητής θα σου πεί ο ίδιος να έρθεις με τις κάλτσες - για να μην ξοδεύεις χρήματα σε κάτι που θα είναι άχρηστο αν δεν συνεχίσεις. Και αργότεραά, αν τύχει και ξεχάσεις τα παπούτσια σου, δεν χάνεται και ο κόσμος. Απλά θα έχεις το νού σου ότι η κάλτσα συνήθως γλυστράει πολύ περισσότερο από τα slippers...

Αν κάνω μάθημα ξυπόλητος;

Τα γυμνά πέλματα, αντιθέτως, δεν γλυστράνε καθόλου. Ακόμη και στις πιο απλές ασκήσεις υπάρχει περίπτωση τραυματισμού δακτίλων και μικρών μυών. (Αυτό, συνήθως, δεν αφορά τους επαγγελματίες χορευτές που τα πελματά τους, από την πολλή δουλειά, έχουν αποκτήσει μια δική τους "σουέντ σόλα" - οπότε από κάποια στιγμή και μετά μπορεί να προτιμούν να κάνουν μάθημα ξυπόλητοι).

Πως πρέπει να εφαρμόζουν τα μαλακά παπούτσια;

Για να κάνουν "τη δουλειά τους", η εφαρμογή των μαλακών παπουτσιών μπαλέτου καλό είναι να είναι πιο σφιχτή από τα καθημερινά σας παπούτσια. Παράλληλα, είναι σημαντικό τα δάχτιλά σας να είναι καλά απλωμένα μέσα στη μύτη του παπουτσιού.

797

Περισσότερα άρθρα...

No related posts found.
Comments ()

Αφήστε ένα σχόλιο

Array

Σχετικά Προϊόντα

GREEK LEATHER SANDALS

GREEK LEATHER SANDALS

Casual

32 USD
ΠΟΥΕΝΤ VICTORY ΤΗΣ GRISHKO

ΠΟΥΕΝΤ VICTORY ΤΗΣ GRISHKO

Pointe shoes

86 USD
GREEK LEATHER SANDALS

GREEK LEATHER SANDALS

Casual

32 USD
ΛΕΠΤΆ ΜΑΞΙΛΑΡΆΚΙΑ ΣΙΛΙΚΌΝΗΣ ΤΗΣ GRISHKO

ΛΕΠΤΆ ΜΑΞΙΛΑΡΆΚΙΑ ΣΙΛΙΚΌΝΗΣ ΤΗΣ GRISHKO

Dance shoes accessories

26 USD