Δωρεάν Μεταφορικά άνω των 90 EUR Λεπτομέρειες Επικοινωνήστε μαζί μας δωρεάν
3 συμβουλές για να θυμάσαι τις κινήσεις στο μπαλέτο!

Τρεις συμβουλές για το πώς να απομνημονεύσεις τις κινήσεις στο μπαλέτο;

659
Έχεις ζήσει ποτέ εκείνη τη στιγμή που ...όλοι οι άλλοι έχουν μάθει ένα συνδυασμό ή ένα καινούργιο βήμα, η δασκάλα να προχωράει το μάθημα – ενώ εσύ να φωνάζεις μέσα σου: "Στοοοπ!!! Μπορούμε να το κάνουμε για άλλη μια φορά; Μπορεί κάποιος να μου το δείξει;!!!" Πάντα αισθάνομαι κάπως έτσι. Σε κάθε σχεδόν μάθημα. Σιγά-σιγά όμως, έχω βρει τρόπους να βελτιωθεί η κατάσταση...

Τα πάντα για το μπαλέτο

Είδη χορού για μικρές και μεγάλες μπαλαρίνες - από κοκαλάκι μέχρι πουέντ, από κορμάκι χορού μέχρι μπάρα μπαλέτου...

Αγορα Τωρα

 

Αυτές οι τρεις συμβουλές μπορούν  να κάνουν την απομνημόνευση των κινησεων λίγο πιο εύκολη.

συμβουλές για καλυτερη επίδοση στο χορό

Πρώτα κοιτάμε

Όταν η δασκάλα δείχνει μια άσκηση,  η φυσική μας αντίδραση είναι να την ακολουθούμε, επαναλαμβάνοντας τις κινήσεις. Προσπάθησε όμως να παραμείνεις ακίνητη και να παρατηρείς τις κινήσεις σαν ένα σύνολο.  Υπάρχουν τόσες  λεπτομέρεις που είναι δύσκολο να γίνουν λόγια. Όταν έρθει η σειρά σου να κάνεις την άσκηση,  προσπάθησε να θυμηθείς αυτήν τη νοητική εικόνα.

Σταμάτα να «αντιγράφεις»

Είναι λογικό να θέλεις πάντα να έχεις κάποιον μπροστά, για να μπορείς να αντιγράφεις. Πάντα έψαχνα μια τέτοια θέση, την πρώτη φορά όμως όταν βρέθηκα πρώτη στην μπάρα – ένιωθα πολύ πιο συγκεντρωμένη - ο εγκέφαλος ξαφνικά θυμήθηκε όλο τον συνδυασμό! Από τότε, προσπαθώ πάντα να είμαι πρώτη στην μπάρα και να μην κοιτάω άλλους στον καθρέφτη όταν βρίσκεστε στο κέντρο.

Διάβαζε!

το βιβλιο του μπαλετου της Vaganova Μπορεί να είσαι από αυτούς τους ανθρώπους  που χρειάζονται  να επεξεργαστούν τις λεκτικές πληροφορίες, να τους μετατρέψουν σε εικόνες και τότε να τις θυμηθούν! Εάν ναι, μπορείς να βρείς μια περιγραφή της κίνησης και να την διαβάσεις προσεκτικά - τότε το μυαλό σου  θα δώσει οδηγίες στα μέρη του σώματος σας να επαναλάβουν τις κινήσεις.

Για μένα, δεν υπάρχει καλύτερο βιβλίο από τις "Βασικές Αρχές του Κλασσικού Μπαλέτου" της Vaganova. Οι περιγραφές και οι εικόνες της έχουν γίνει το δικό μου μυστικό εργαλείο. Αυτά τα ασπρόμαυρα σχέδια δείχνουν, με έναν απίστευτα κατανοητό τρόπο, το τί ακριβώς γίνεται σε μια κίνηση - που πάει το πόδι, τα χέρια, το κεφάλι. Πάντα πρώτα δουλεύω τα πόδια, και μετά προσθέτω το κεφάλι και τα χέρια. 

Έτσι αποκτήσαμε και αυτήν την ιδέα για το νέο προϊόν που ξεκινάμε! Λέγονται Vaganova T(each)-shirts και είναι μπλούζες με τις εικόνες των διάφορων κινήσεων που ίσως παλεύεις και εσυ να απομνημονεύσεις. Με ένα τέτοιο μπλουζάκι, μπορείς να εξασκείσαι παντού, στο μάθημα και εκτός! 

Εσένα, ποιος είναι ο τρόπος  απομνημονεύσης  των ασκήσεων;

 

Τατιανα Γκορόντναγια, 

δημοσιογράφος

659

Περισσότερα άρθρα...

No related posts found.
Comments ()

Αφήστε ένα σχόλιο

Array

Σχετικά Προϊόντα

GREEK LEATHER SANDALS

GREEK LEATHER SANDALS

Casual

32 USD
GREEK LEATHER SANDALS

GREEK LEATHER SANDALS

Casual

32 USD
GREEK LEATHER SANDALS

GREEK LEATHER SANDALS

Casual

32 USD
ΠΟΥΕΝΤ VICTORY ΤΗΣ GRISHKO

ΠΟΥΕΝΤ VICTORY ΤΗΣ GRISHKO

Pointe shoes

86 USD