Δωρεάν Μεταφορικά άνω των 105 Λεπτομέρειες Επικοινωνήστε μαζί μας δωρεάν
Τι πουέντ ταιριάζουν σε ποιούς τύπους πελμάτων;

Τι μοντέλο πουέντ να επιλέξω;

1091
Βγάλε τις κάλτσες σου και μελέτα καλά τα πέλματά σου (σαν να τα βλέπεις για πρώτη φορά!). Μας ενδιαφέρουν τα πάντα: πόσο φαρδιά είναι, ποιο δάκτυλο προεξέχει και τι σχήμα έχουν και τα πέντε; Πως είναι η φτέρνα και η καμάρα; Πονάνε συνήθως τα νύχια σου; Βγάζεις κάλους; Έχεις κότσια; Κάθε χορευτής έχει μοναδικά πόδια και οι κατασκευαστές πουέντ το γνωρίζουν και λαμβάνουν σοβαρά υπόψη πολλούς παράγοντες - όπως το μήκος και το σχήμα των δακτύλων, τον τύπο και την ευλυγισία της καμάρας και του πέλματος. Κατά συνέπεια, οι περισσότεροι κατασκευαστές πουέντ παράγουν περισσότερα από ένα μοντέλα με το καθένα να προσφέρει διαφορετική εφαρμογή στο πόδι. Για να διαλέξεις ένα μοντέλο που ταιριάζει στους στόχους σου, θα πρέπει να απαντήσεις στις ακόλουθες 3 ερωτήσεις;

Τα πάντα για το μπαλέτο

Είδη χορού για μικρές και μεγάλες μπαλαρίνες - από κοκαλάκι μέχρι πουέντ, από κορμάκι χορού μέχρι μπάρα μπαλέτου...

Αγορα Τωρα

- Τι δομή έχει το πέλμα σου; 

- Πόσο δυνατό είναι το πέλμα σου; 

- Τι στόχο θέλεις να πετύχεις στο μπαλέτο; 

Ερώτηση 1. 

- Τι δομή έχει το πέλμα σου; 

Βγάλε τις κάλτσες σου και μελέτα καλά τα πέλματά σου (σαν να τα βλέπεις για πρώτη φορά!). Μας ενδιαφέρουν τα πάντα: πόσο φαρδιά είναι, ποιό δάκτυλο προεξέχει και τι σχήμα έχουν και τα πέντε; Πως είναι η φτέρνα και η καμάρα; Πονάνε συνήθως τα νύχια σου; Βγάζεις κάλους;  Έχεις κότσια; 

Γι'αυτό τα μοντέλα των πουέντ είναι τόσο πολλά... Το καλό νέο είναι ότι για όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά υπάρχουν - πλέον - αντίστοιχες πουέντ (όχι σαν την εποχή της Άννας Πάβλοβα!). 

Η ριζική διαφορά, ως προς το σχήμα των πουέντ, αφορά τα δάκτυλά σου. Ρίξε μια ματιά ξανά στα δάχτυλα των ποδιών σου… τι θυμίζουν περισσότερο – το τρίγωνο ή το τετράγωνο;

επιλογη παπουτσιων πουεντ

Έτσι και τα καλούπια των πουέντ, όλων σχεδών των εταιριών-παραγωγών, χωρίζονται σε κωνικά και τετράγωνα (tapered & square). Στις περιγραφές των μοντέλων πουέντ, πάντα θα βρεις αυτό το χαρακτηριστικό. Στην σελίδα μας, έχουμε μαρκάρει όλες τις πουέντ με ανάλογα tags. 

Αν δεν είσαι σίγουρος / η τι τύπος ποδιού είσαι, μπορείς να μας στείλεις μια φωτογραφία των πελμάτων σου στο size@pointe.gr, και θα σε βοηθήσουμε εμείς!

Ερώτηση 2. 

- Πόσο δυνατό είναι το πέλμα σου; 

Η δασκάλα σου σίγουρα θα σε βοηθήσει να βρεις την απάντηση. Ανάλογα με αυτό που θα σου πει, θα διαλέξουμε τον τύπο της σόλας των πουέντ σου. 

Αν αυτό που θα σου πεί, θα είναι, περίπου, "το πέλμα σου είναι αρκετά δυνατό και η καμάρα σου ευλύγιστη" - τότε θα επιλέξεις την μεσαία σκληρότητα (Μ) για πρώτες πουέντ και σκληρή σόλα (Η) αν συνεχίζεις και κάνεις μπαλέτο πολλές  ώρες την εβδομάδα. 

Αν θα σου πει ότι έχει δει και πιο δυνατά πέλματα αλλά πιστεύει πως πλέον είσαι έτοιμη για πουέντ, θα επιλέξεις τις σκληρότητες που έχουν σκληρότητα S (Soft). 

Ερώτηση 3. 

- Τι στόχο θέλεις να πετύχεις στο μπαλέτο; 

Σκέφτεσαι ότι ο χορός μπορεί να γίνει καριέρα σου ή κάνεις μπαλέτο ερασιτεχνικά; Αν το μπαλέτο είναι το χόμπυ σου, δεν υπάρχει λόγος να υποφέρεις υπερβολικά: θα διαλέγεις τις πουέντ που θα κάνουν τη μισή δουλειά μόνες τους. Τέτοιος τύπος πουέντ είναι οι DreamPointe2007 και οι Pro-Flex της Grishko, οι σκληρότητες των Russian Pointe με το γράμμα F μπροστά, όλες οι πουέντ της Gaynor Minden και πολλές άλλες μάρκες. 

...Σε βοηθήσαμε ή μήπως σε μπερδέψανε ακόμη περισσότερο; Αν ναι, στείλε μας τις σκέψεις σου στο info@pointe.gr και σίγουρα θα βρούμε λύση!

1091

Περισσότερα άρθρα...

No related posts found.
Comments ()

Αφήστε ένα σχόλιο

Array

Σχετικά Προϊόντα

GREEK LEATHER SANDALS

GREEK LEATHER SANDALS

Casual

32 USD
ΠΟΥΕΝΤ VICTORY ΤΗΣ GRISHKO

ΠΟΥΕΝΤ VICTORY ΤΗΣ GRISHKO

Pointe shoes

86 USD
GREEK LEATHER SANDALS

GREEK LEATHER SANDALS

Casual

32 USD
GREEK LEATHER SANDALS

GREEK LEATHER SANDALS

Casual

32 USD