Δωρεάν Μεταφορικά άνω των 90 EUR Λεπτομέρειες Επικοινωνήστε μαζί μας δωρεάν
Ξεφεύγοντας από το κουτί των πουέντ; Τα πάντα για την υπερέκταση!

Ξεφεύγοντας από το κουτί των πουέντ; Τα πάντα για την υπερέκταση!

4162
Ξεφεύγοντας από το κουτί των πουέντ; Τα πάντα για την υπερέκταση! Η υπερέκταση, ή τα πόδια "μπανάνα", είναι ένα από τα πιο δύσκολα ζητήματα όχι μόνο όταν βρίσκονται πάνω στις πουέντ, αλλά και όταν πρόκειται για τη διαδικασία εφαρμογής πουέντ. Αλλά τι ακριβώς σημαίνει υπερέκταση; Γενικά, η υπέρταση θα αναπτυχθεί τόσο στα γόνατα όσο και στα πέλματα και σημαίνει ότι το πέλμα θα περάσει πάνω από την πλατφόρμα και θα σπάσει την ευθεία μπαλετική γραμμή. Αυτό σημαίνει ότι αυτή η καλοσχεδιασμένη καμπύλη θα κάνει τα γόνατα και τα πόδια να σπρώχνουν προς τα πίσω και τη λεκάνη να βγαίνει και αυτό συμβαίνει λόγω των πολύ εύκαμπτων μυών που η τρέχουσα δύναμη δεν μπορεί να υποστηρίξει. Ήμασταν έκπληκτοι όταν ακούσαμε για χορευτές με υπερέκταση σε άλλες αρθρώσεις, όπως αγκώνες, καρπούς και γοφούς, αλλά όχι στα πόδια. Ωστόσο, καθώς ειδικευόμαστε στα παπούτσια πουέντ, εδώ εξετάζουμε την υπερέκταση των ποδιών και πώς θα μπορούσε να σας βοηθήσει ένας εφαρμοστής να διαχειριστείτε αυτό το ζήτημα.

Τα πάντα για το μπαλέτο

Είδη χορού για μικρές και μεγάλες μπαλαρίνες - από κοκαλάκι μέχρι πουέντ, από κορμάκι χορού μέχρι μπάρα μπαλέτου...

Αγορα Τωρα

 

Παρά τις ακόλουθες συμβουλές "εφαρμογής παπουτσιών πουέντ", απαιτείται η ενίσχυση των μυών των ποδιών για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Η εκπληκτική δασκάλα μπαλέτου, Sarah Arnold, εξηγεί ολόκληρο το ζήτημα και δίνει πιθανές λύσεις σχετικά με τη σωστή εκτέλεση των ασκήσεων σε αυτούς τους συνδέσμους https://theaccidentalartist.me/hyperextension-exercises/ , https://theaccidentalartist.me/tips-for-hyperextension/ .
Ενισχύοντας τους μύες των ποδιών του, ένας χορευτής  με "πόδια μπανάνα" δεν θα πιέζει πλέον προς τα πίσω ούτε θα κυλήσει στις αρθρώσεις του, αλλά θα κερδίσει την απαιτούμενη υποστήριξη ώστε να μην υπερβαίνει το κουτί των πουέντ, αλλά να διατηρεί υπέροχες ευθείες γραμμές .

Ποια είναι η καλύτερη επιλογή μοντέλου πουέντ για υπερέκταση;

Η πρώτη σκέψη μπορεί να είναι να επιλέξετε ένα μοντέλο Hard ή Super Hard για να σας υποστηρίζει. ΛΑΘΟΣ! Δεδομένου ότι η υπερέκταση είναι μια φυσική κατάσταση του πολύ εύκαμπτου σώματος, τα πόδια θα συνεχίσουν να κάνουν αυτή την καμπύλη, έτσι ένα σκληρό στέλεχος θα δημιουργήσει μόνο ένα κενό μεταξύ των ποδιών και του παπουτσιού. Ενώ μια μεσαία και εύκαμπτη σκληρότητα (π.χ. σκληρότητα FM by Russian Pointe, μοντέλο ProFlex από την Grishko, Soft σκληρότητα από την Gaynor Mindens, μοντέλο Eurostretch της Bloch κ.λπ.) θα βοηθήσει το πόδι να μην βγει από τη σόλα. Ένα άλλο σημαντικό μέρος, το κουτί του παπουτσιού, δεν πρέπει να είναι πολύ μακρύ, καθώς δεν θα μπορείτε να επιστρέψετε σε αυτό.

Και τι γίνεται αν έχετε ήδη αγοράσει έναν άλλο τύπο παπουτσιού πουέντ; Οι προσαρμογές DIY πρέπει να είναι πάντα στο μυαλό μας! Ας δούμε μερικές ιδέες:

1. Όσο περισσότερα ελαστικά θα ράψετε, τόσο το καλύτερο για τη στήριξη των ποδιών σας! Μια παχιά ελαστική κορδέλα θα αντισταθεί όταν τα πόδια "μπανάνα" προσπαθούν να περάσουν πάνω από το κουτί.

2. Επίσης, υπάρχουν χορευτές που ράβουν ελαστικά ακόμη και πάνω από το vamp του κουτιού, για να κερδίσουν περισσότερη υποστήριξη.

3. Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό, το "σπάσιμο" της σόλας των πουέντ σας θα βοηθήσει επίσης πολύ! Μπορείτε να σπάσετε τη σόλα σε τρία διαφορετικά μέρη ανάλογα με τα πόδια σας:
α) Περιοχή Demi pointe.
β) Περιοχή καμάρας.
γ) Περιοχή φτέρνας.
Ένα σπάσιμο 3/4 της σόλας αναγκάζει το κάτω μέρος της σόλας να γίνει ο άξονας της σταθερότητας όταν βρίσκεστε πάνω στις πουέντ.

Χρυσή συμβουλή: Ένας από τους πολλούς λόγους για να ερωτευτείτε τα παπούτσια πουέντ Siberian Swan είναι ότι έχουν ήδη την τεχνολογία μιας "σπασμένης" περιοχής φτέρνας, οπότε παραμένει ψηλά ενώ ξεκουράζεται.

Μη διστάσετε επίσης να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο μας εάν χρειάζεστε τη γνώμη μας για το δικό σας μέγεθος και τα μοντέλα παπουτσιών πουέντ και ας βρούμε το κατάλληλο ζευγάρι για εσάς!

4162

Περισσότερα άρθρα...

No related posts found.
Comments ()

Αφήστε ένα σχόλιο

Array

Σχετικά Προϊόντα

GREEK LEATHER SANDALS

GREEK LEATHER SANDALS

Casual

32 USD
GREEK LEATHER SANDALS

GREEK LEATHER SANDALS

Casual

32 USD
GREEK LEATHER SANDALS

GREEK LEATHER SANDALS

Casual

32 USD
ΠΟΥΕΝΤ VICTORY ΤΗΣ GRISHKO

ΠΟΥΕΝΤ VICTORY ΤΗΣ GRISHKO

Pointe shoes

86 USD