baseArt4
0 104 Video Διάσημα μπαλέτα Ιστορία του μπαλέτου Ημερολόγιο της μπαλαρίνας

Le Corsaire: ενάμιση αιώνα στην παγκόσμια σκηνή!

Το μπαλέτο «Le Corsaire» έχει όλα τα συστατικά που εξάπτουν τη φαντασία του κοινού και εξασφαλίζουν την επιτυχία: μία ιστορία για πειρατές, παλάτι με υπέροχους κήπους, αγάπη και πάθος, απαγωγές, μάχες, προδοσία και απάτη, θύελλα, καταιγίδα και ναυάγιο... Επιπλέον, έχει ένα μεγάλο φάσμα χαρακτήρων, απαιτητικές και εντυπωσιακές χορογραφίες και ανατολίτικα πολύχρωμα κοστούμια.

baseArt4
0 71 Ημερολόγιο της μπαλαρίνας Ιστορία του μπαλέτου Το μπαλέτο στην Ελλάδα

Εύα Πάλμερ Σικελιανού: η Δελφική Ιδέα

Η Εύα Πάλμερ-Σικελιανού υπήρξε μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στην Ιστορία του Ελληνικού χορού. Αφιέρωσε τη ζωή και την περιουσία της για να υπηρετήσει τη Δελφική Ιδέα του ποιητή και συζύγου της Άγγελου Σικελιανού.

baseArt4
0 88 Ιστορία του μπαλέτου Ημερολόγιο της μπαλαρίνας Video

Γκαλίνα Ουλάνοβα: δεν ήθελα να χορεύω...

Η μουσικότητα, η ειλικρίνεια, η ευγένεια και η λεπτότητα που χαρακτήριζαν τη σκηνική της παρουσία, καθιστούσαν την Γκαλίνα Ουλάνοβα μία μπαλαρίνα που αν κάποιος έβλεπε μία φορά δεν μπορούσε ποτέ να ξεχάσει...

baseArt4
0 76 Το μπαλέτο στην Ελλάδα Ημερολόγιο της μπαλαρίνας Ιστορία του μπαλέτου

Η Ραλλού Μάνου: η Ελληνικότητα είναι "κάτι που έχεις στο αίμα σου"

Τη Ραλλού Μάνου (1915-1988) σήμερα, οι περισσότεροι νέοι που ασχολούνται με το χορό, τη γνωρίζουν μέσα από την ομώνυμη Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού που εδρεύει στην Αθήνα. Η Σχολή ιδρύθηκε σαν σήμερα (7 Ιανουαρίου) με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού.

baseArt4
0 76 Ημερολόγιο της μπαλαρίνας Ιστορία του μπαλέτου Video

Μoρίς Μπεζάρ: 250 μπαλέτα σε μισό αιώνα

Maurice Bejart (Μoρίς Μπεζάρ) ήταν το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Μορίς-Ζαν ντε Μπερζέ (Maurice-Jean de Berger), του σπουδαίου Γάλλου χορευτή, χορογράφου και ιδρυτή διεθνών ομάδων χορού στη διάρκεια της πορείας του. Η Σχολή Χορού και Oμάδα Μπεζάρ της Λωζάνης της Ελβετίας έχει έως σήμερα αξιοσημείωτη καλλιτεχνική παρουσία.

baseArt4
0 199 Ημερολόγιο της μπαλαρίνας Ιστορία του μπαλέτου

Το ημερολόγιο της Μπαλαρίνας - 2018

Το ημερολόγιο - παιχνίδι είναι μια πρωτόγνωρη ιδέα της Pointe.gr. Ένα κομψό έντυπο ημερολόγιο θα βρίσκεται στο γραφείο σου όλη τη χρονιά. Στην αρχή θα παρατηρήσεις πως δεν έχει σημειωμένα ούτε τα Σαββατοκύριακα, ούτε τις γνωστές γιορτές...

baseArt4
0 181 Pointe Shoe Academy Νέα

«Ανακύκλωσε» τις παλιές σου πουέντ - και πάρε καινούργιες με έκπτωση!

Οι παλιές πουέντ έχουν και αυτές αξία... Τις χρειαζόμαστε για δικές μας ανάγκες: φωτογραφίες, installations, pointe shoe art. Θα θέλαμε και εσύ να μας φέρεις ένα παλιό σου ζευγάρι πουέντ - αν, φυσικά, μπορείς να τις αποχωριστείς!

baseArt4
0 193 Αδυνάτισμα Σώμα

Τι είναι τα ρούχα "sauna": αλήθειες και μύθοι

Τα ρούχα σάουνας είναι ιδανικά για προθέρμανση. Επειδή είναι κατασκευασμένα από μη αναπνεύσιμα υλικά, γρήγορα θερμαίνουν τους μύες και συνεπώς μειώνει την κόπωση τους χωρίς να επηρεάζει το αποτέλεσμα, που μπορεί να είναι ένα τεράστιο προσόν το χειμώνα.

baseArt4
0 117 Εμπειρίες Ψυχή

Τι να περιμένεις από τα πρώτα μαθήματα μπαλέτου ενηλίκων;

Το μπαλέτο ενηλίκων γίνεται όλο και περισσότερο μόδα στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Σκέφτεσαι και εσύ να ξεκινήσεις μπαλέτο; Πρόσφατα ήμασταν και εμείς στην θέση σου και θα χαρούμε να σε βοηθήσουμε με αυτά τα 7 συμπεράσματα που έχουμε βγάλει...

Newsletter

Κάνε εγγραφή τώρα και ενημερώσου για ότι νέο ανεβαίνει!

Εμείς στο Instagram

@pointe.gr

Εμεις στο Facebook

SHOW ALL NEWS