Δωρεάν Μεταφορικά άνω των 90 EUR Λεπτομέρειες Επικοινωνήστε μαζί μας δωρεάν
6 βιβλία για το μπαλέτο από την Pointe.gr

5+1 βιβλία για το μπαλέτο: η επιλογή της Pointe.gr

1144
Πολλοί από εμάς κάνουν συλλογή από βιβλία σχετικά με το χόμπι μας και τα ενδιαφέροντά μας. Πόσα βιβλία όμως σχετικά με το χορό μπορεί να βρει κανείς στα Ελληνικά; Η αλήθεια είναι πως όχι πολλά – σίγουρα λιγότερα από αυτά στα Αγγλικά, Γαλλικά η Ρωσικά.  Και όμως, υπάρχουν, αρκεί να αφιερώσεις  χρόνο για ψάξιμο. Η Pointe.gr έχει φτιάξει μια δική της λίστα με προτάσεις, και σας παρουσιάζει τα 5 βιβλία με θέμα το μπαλέτο στα Ελληνικά, τα οποία αξίζει κανείς να έχει στη συλλογή του!

Τα πάντα για το μπαλέτο

Είδη χορού για μικρές και μεγάλες μπαλαρίνες - από κοκαλάκι μέχρι πουέντ, από κορμάκι χορού μέχρι μπάρα μπαλέτου...

Αγορα Τωρα

1. Οι βασικές αρχές του κλασικού μπαλέτου από την Agripina Vaganova

 Το πιο κλασικό βιβλίο είτε για επαγγελματίες, είτε για ερασιτέχνες. Αν και η ελληνική μετάφραση δεν φημίζεται για την ακρίβειά της, μαζί με τα πρωτότυπα σχέδια, αποτελεί μια καλή πηγή για μελέτη! By the way, κάποια από τα σχέδια, με τα αγαπημένα μας βήματα, χρησιμοποιήθηκαν στην μοναδική μας συλλογή των Vaganova T(each) Shirts.

βιβλιο Βαγκανοβα

2. Τα ημερολογιακά τετράδια του Νιζίνσκι

Ένα πολύ ωραίο βιβλίο που περιλαμβάνει τις ημερολογιακές καταγραφές του ίδιου του Βάτσλαβ Νιζίνσκι.  Υπάρχουν δύο εκδοχές του βιβλίου – το μεγαλύτερο περιλαμβάνει και κάποιες μαρτυρίες ανθρώπων που είχαν γνωρίσει τον Νιζίνσκι από κοντά.

3. Πουέντ: 19 σπονδυλωτά διηγήματα για τη ζωη

Το βιβλίο της Αλίσια Παρσεκιάν, ένα βιβλίο που ήταν γραμμένο εξαρχής στα Ελληνικά. Αποτελείται από μικρά διηγήματα τα οποία αφορούν μία μπαλαρίνα που ζει στη Νέα Υόρκη και βλέπουμε διάφορες πτυχές της ζωής της μέσα στα χρόνια.

4. Νουρέγιεφ Όπως Τον Γνώρισα

Το βιβλίο της Ελληνίδας δημοσιογράφου Ροζίτας Σώκου ανήκει στην κατηγορία μαρτυρίες-βιογραφίες. Η συγγραφέας πέρασε πάνω από 15 χρόνια κοντά στον διάσημο χορευτή, και αρκετοί πίστευαν πως δεν ήταν μόνο φίλοι…

Νουρεγιεφ οπως τον γνώρισα

 5. Η πεταλούδα των Μπολσόι

Ιδανική συντροφιά για όσους αγαπούν το μπαλέτο και το διάβασμα, το μυθιστόρημα της αμερικανίδας Daphne Kalotay, μεταφρασμένο στα Ελληνικά. Αφορά την Νίνα Ρέφσκαγια που από μικρή ονειρευόταν και τελικά έγινε το πιο λαμπρό αστέρι του μπαλέτου.

 

Ένα μικρό bonus για όσους γνωρίζουν τα Αγγλικά!

  • Tiny Pretty Things

Πρόκειται για την σειρά του Netflix που πιθανά είναι γνωστή σε όλους σας και η οποία μεταφέρθηκε στις οθόνες μας από το ομώνυμο βιβλίο των Sona Charaipotra και Dhonielle Clayton. Το βιβλίο είναι πολύ καλύτερο από την ίδια τη σειρά, και ευχόμαστε να έρθει και στην Ελλάδα μεταφρασμένο κάποια στιγμή!

Και άλλο ένα tip για όσους αγαπούν περισσότερο τα μυθιστορήματα: αυτό που ζητάτε θα το βρείτε στο Wattpad! Πρόκειται για μία εφαρμογή στην οποία ερασιτέχνες και επαγγελματίες συγγραφείς γράφουν βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή με οποιαδήποτε θεματολογία. Εκεί, λοιπόν, με λίγο ψάξιμο θα βρείτε αρκετά μυθιστορήματα με θέμα το χορό!

 

Συντάκτρια άρθρου: Γκουτζιούλη Κατερίνα

1144

Περισσότερα άρθρα...

No related posts found.
Comments ()

Αφήστε ένα σχόλιο

Array

Σχετικά Προϊόντα

ΛΕΠΤΆ ΜΑΞΙΛΑΡΆΚΙΑ ΣΙΛΙΚΌΝΗΣ ΤΗΣ GRISHKO

ΛΕΠΤΆ ΜΑΞΙΛΑΡΆΚΙΑ ΣΙΛΙΚΌΝΗΣ ΤΗΣ GRISHKO

Dance shoes accessories

26 USD
ΠΟΥΕΝΤ VICTORY ΤΗΣ GRISHKO

ΠΟΥΕΝΤ VICTORY ΤΗΣ GRISHKO

Pointe shoes

86 USD
GREEK LEATHER SANDALS

GREEK LEATHER SANDALS

Casual

32 USD
GREEK LEATHER SANDALS

GREEK LEATHER SANDALS

Casual

32 USD