Μπάρες Μπαλέτου: Ένας Πλήρης Οδηγός για Επαγγελματίες και Ερασιτέχνες Χορευτές Μπαλέτου
0 1154

Μπάρες Μπαλέτου: Ένας Πλήρης Οδηγός για Επαγγελματίες και Ερασιτέχνες Χορευτές Μπαλέτου

Είστε δάσκαλος μπαλέτου που θέλει να δημιουργήσει ή να ανακαινίσει την σχολή του; Ή είστε παθιασμένος χορευτής μπαλέτου που δεν μπορεί να σταματήσει την προπόνηση; Λοιπόν, στην pointe.gr έχουμε μια λύση για όλους! Ο χορός είναι το πάθος μας και σε αυτόν τον απλό οδηγό θα σας πούμε βήμα-βήμα όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον πιο σημαντικό εξοπλισμό στο μπαλέτο - τις μπάρες.

1. Αρχικά, οι παραπάνω ερωτήσεις είναι πραγματικά σημαντικές για να αγοράσει κάποιος μια μπάρα μπαλέτου, καθώς οι ανάγκες μιας σχολής χορού (στούντιο), μιας επαγγελματικής ακαδημίας ή ακόμα και ενός γυμναστηρίου διαφέρουν πολύ από τις ανάγκες εκπαίδευσης ενός χορευτή που θέλει να πάρει μια μπάρα για προσωπική χρήση. Αυτός ο διαχωρισμός είναι σημαντικός για εμάς, ώστε να προτείνουμε τον καταλληλότερο εξοπλισμό για εσάς. Πριν λοιπόν επιλέξετε το είδος της μπάρας, πρέπει να ξέρετε πόσοι άνθρωποι θα την χρησιμοποιήσουν (τουλάχιστον 1,5 μέτρα ανά άτομο ανά πλευρά) και πόσο χρονών είναι (παιδιά, έφηβοι, ενήλικες).

2. Στο επόμενο βήμα, πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας το κριτήριο του χώρου. Αν έχετε ένα μεγάλο στούντιο χορού με πολλούς χορευτές, ίσως χρειαστείτε μια μεγάλη ποσότητα από μπάρες, που πιθανώς θα τοποθετηθούν στον τοίχο ή / και στο πάτωμα. Μια στιγμή! Μήπως έχετε πολλούς χορευτές αλλά δεν έχετε αρκετό χώρο για να υπάρχουν οι αντίστοιχες μπάρες στους τοίχους; Λοιπόν, υπάρχει η επιλογή μιας κινητής μπάρας μπαλέτου!

3. Εάν χρειάζεστε μόνο μία μπάρα για προσωπική χρήση, μπορείτε να επιλέξετε μια κινητή, ή έχετε και πάλι την επιλογή να πάρετε μία μόνο που θα βιδωθεί στον τοίχο ή το πάτωμά σας.


Επιπλέον, πρέπει να λάβετε υπόψιν και κάποιες άλλες, πιο συγκεκριμένες παραμέτρους όταν πρόκειται να κάνετε αγορά. Ας τις εξετάσουμε:


4. Το ύψος της μπάρας. Ορισμένα συστήματα μπαλέτου έχουν διαφορετικές προδιαγραφές για το ύψος της μπάρας, αλλά η γενική κατευθυντήρια γραμμή είναι αυτή που εξετάζουμε εδώ. Η μπάρα πρέπει να βρίσκεται κάπου μεταξύ της μέσης και του ισχίου, ή -με άλλα λόγια- εκεί όπου τα χέρια βρίσκονται στη 2η θέση μπαλέτου. Εάν τη θέλετε για προσωπική χρήση αλλά είστε νεαρή μπαλαρίνα που αναπτύσσεται ακόμα, μπορείτε να πάρετε μια ρυθμιζόμενη. Για τις σχολές μπαλέτου, προτείνουμε συνήθως διπλή μπάρα - διαφορετικά ύψη, λόγω των ηλικιών και των διαφορετικών διαστάσεων των χορευτών.

5. Διαστάσεις - Διάμετρος των ράβδων. Η εμπειρία μας μάς δείχνει ότι μερικές φορές είναι αρκετά εύκολο να βρούμε ξύλινες ράβδους σε τοπικό καταστήματα, κι έτσι ώστε οι πελάτες παραγγέλλουν μόνο τα μεταλλικά στηρίγματα τοίχου ή πατώματος. Όσον αφορά την ξύλινη ράβδο, η διάμετρος της πρέπει να είναι 4cm. Μόνο έτσι θα μπορέσει να ταιριάξει μέσα στις μεταλλικές βάσεις.

mpara

6. Το μήκος της ράβδου. Το βέλτιστο μήκος μιας μπάρας είναι 2 μέτρα. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα ασκηθεί πίεση στην μπάρα, όσες χαριτωμένες μπαλαρίνες κι αν "κρεμαστούν" από αυτήν...

7. Τέλος, η τιμή εξαρτάται από την ποσότητα που αγοράζετε. Αναλαμβάνουμε την παράδοση του εξοπλισμού παγκοσμίως, οπότε μην διστάσετε να μας ρωτήσετε για την καλύτερη προσφορά που μπορούμε να σας κάνουμε!

Περισσότερα

No related posts found.

Σχόλια (0)

προσθέστε σχόλιο

Newsletter

Κάνε εγγραφή τώρα και ενημερώσου για ότι νέο ανεβαίνει!

Εμείς στο Instagram

@pointe.gr

Εμεις στο Facebook

SHOW ALL NEWS