Μπάρα μπαλέτου: οι ιδανικές διαστάσεις
0 1383 Συμβουλές Σώμα

Μπάρα μπαλέτου: οι ιδανικές διαστάσεις

Έχεις σκεφτεί ποτέ ποιές είναι οι ιδανικές διαστάσεις μιας μπάρας μπαλέτου; Αν κάνεις μάθημα μόνο σε σχολή χορού, μάλλον, όχι, γιατί ήδη είναι εκεί (αν και δεν σε βολεύει πάντα - σωστά;). 

Όμως, αν σκέφτεσαι να βάλεις μια μπάρα για να αξασκείσαι σωστά και στο σπίτι, να έχεις υπ'όψην σου τις εξής προδιαγραφές: 

Ενήλικες 

Το ιδανικό μήκος της ατομικής μπάρας είναι η απόσταση από τα δάχτυλα ενός χεριού, μέχρι τα δάχτυλα του άλλου, όταν τα ανοίγεις à la seconde
H απόσταση από τον τοίχο μέχρι τη ράβδο πρέπει να είναι τέτοια ώστε να μπορείς άνετα να απλώσεις το χέρι σου, χωρίς εμπόδια στην 2η θέση (à la seconde). Τότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα ούτε και με τις πλάγιες κινήσεις των ποδιών και τα passe. 

Το ύψος από το δάπεδο μέχρι τη κάτω ράβδο - πρέπει να είναι μέχρι το χαμηλότερο πλευρό σου όταν στέκεσαι σε flat. 

Το ύψος από το δάπεδο έως την πάνω ράβδο - πρέπει να είναι μέχρι το χαμηλότερο πλευρό σου όταν ανεβαίνεις σε releve ή en pointe. 

Να έχεις υπ'όψιν ότι η παράμετρος του ύψους εξαρτάται και από τους στόχους σου και τις φυσικές σου δυνατότητες. 

Παιδιά

Η καλύτερη λύση θα ήταν μια μονή μπάρα που να ρυθμίζεται στο ύψος και "μεγαλώνει" μαζί σου! 

Σχολές χορού 

Μήκος: Καλό είναι να προβλέπουν αρκετό χώρο για κάθε μαθητή (χέρα à la seconde), ενώ το ύψος της χαμιλότερης μπαρας να είναι μέχρι το χαμηλότερο πλευρό της μικρότερης μαθήτριας (ή να είναι ρυθμιζόμενες). 

Περισσότερα

Σχόλια (0)

προσθέστε σχόλιο

Newsletter

Κάνε εγγραφή τώρα και ενημερώσου για ότι νέο ανεβαίνει!

Εμείς στο Instagram

@pointe.gr

Εμεις στο Facebook

SHOW ALL NEWS