Δοκιμάζοντας πουέντ σε κατάστημα
0 1302 Συμβουλές Pointe Shoe Academy Video

Δοκιμάζοντας πουέντ σε κατάστημα

Τί ακριβώς κάνουμε για να επιλέξουμε τις σωστές πουέντ; Η Σοφία είναι μια αρχάρια χορεύτρια που ήρθε στο κατάστημά μας για να δοκιμάσει πουέντ... κάπως έτσι θα είναι το δικό σου ραντεβού: 

 

Πως να είσαι σίγουρη ότι οι πουέντ που διάλεξεις είναι καλές για σένα;

Είτε στο δικό μας, είτε σε οποιοδήποτε άλλο κατάστημα χορού, δοκιμάζοντας πουέντ, καλό είναι να θυμάσαι τις εξής συμβουλές: 

Πάντοτε δοκιμάζουμε τις πουέντ με νάϋλον κάλτσες που γλιστράνε και με τα μαξιλαράκια που θα φοράμε (ή σκοπεύουμε να αγοράσουμε). Να έχεις στο νού σου πως μετά την πρώτη χρήση, το παπούτσι ελαφρώς θα "ανοιξει". Η λεπτή κάλτσα δεν "φρενάρει" μέσα στο στενό χώρο της πουέντ - έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος να πάρεις μεγαλύτερο νούμερο από αυτό που χρειάζεσαι. 

Το παπούτσι «αγκαλιάζει» το πόδι σας παντού «γάντι», το ύφασμα δεν μαζευεί και δεν σακουλίαζει – ειδικά στο φαρδύ σημείο του κουτιού (στα μετατάρσια και στο κουντεπιέ). Αν το πόδι σου μεγαλώνει ακόμη, να θυμάσαι ότι οι πουέντ δεν πρεέπει να είναι μεγαλύτερες "για να τις φορέσεις και του χρόνου". 

Τα δάχτυλα δεν «μαζεύονται» μέσα στο κουτί, ΟΥΤΕ όμως υπαρχει περιττός χώρος. Θα προσέξεις ιδιαίτερα το χώρο ανάμεσα στο μεγάλο και το επόμενο δάχτιλο που ποδιού σου. Αν υπάρχει αυτό το κενό, πρέπει να φοράς και ειδικά διαχωριστικά, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος διαμόρφωσης κοτσιού.  

Στο relevé, η σόλα της πουέντ και το πέλμα σου είναι στην ίδια ευθεία.

ΔΕΝ ΠΟΝΑΜΕ ούτε στα δάχτυλα, ούτε στα μετατάρσια!  Παλιότερα, ο πόνος, οι φουσκάλες και τα ματωμένα πόδια υπήρξαν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μιας χορεύτριας. ΟΧΙ σήμερα όμως που τόσες εταιρίες επενδύουν τόσο χρόνο και προσπάθεια για να σε απαλλάξουν από τον πόνο και να κάνουν το μπαλέτο όλο και πιο ευχάριστο! Ο πόνος είναι η ένδειξη πως κάτι δεν πάει καλά - συνέχισε να ψάχνες το ιδανικό παπούτσι. Σίγουρα υπάρχει και σε περιμένει!     

Και, τέλος, ο πιο σημαντικός κανόνας…

ΠΑΝΤΟΤΕ, μα ΠΑΝΤΟΤΕ μετά την αγορά των πουέντ, και πριν ράψουμε τις κορδέλες, ζητάμε τη γνώμη του δασκάλου!

Μπορεί να το νιώθεις εσύ καλά, και να το εγκρίνουν ο πωλητής και οι γονείς σου, αλλά ο καθηγητής σού είναι ο μόνος που σε παρακολουθεί και γνωρίζει πώς δουλεύει το πόδι σου κατά τη διάρκεια του μαθήματος! Αν σου πεί ότι οι πουέντ σου θέλουν αλλαγή – έχει δίκιο!

Αν δεν υπάρχει κατάστημα; 

Αν δεν έχεις κάποιο κατάστημα μπαλέτου κοντά σου ή πιστεύεις ότι θα δυσκολευτείς να βρείς ένα κατάλληλο παπούτσι πουέντ εκεί που μένεις, όλη η διαδικασία μπορεί να γίνει και μέσω Internet: δες πώς! 

Περισσότερα

Σχόλια (0)

προσθέστε σχόλιο

Newsletter

Κάνε εγγραφή τώρα και ενημερώσου για ότι νέο ανεβαίνει!

Εμείς στο Instagram

@pointe.gr

Εμεις στο Facebook

SHOW ALL NEWS