Δωρεάν αποστολή άνω των 90 ευρώ - Πανελλαδικά & στην Κύπρο!
(+30) 2310 828281, (+30) 6947784778 (WhatsApp & Viber)
Menu
Είσοδος
Αρχική σελίδα Blog Τα πάντα για τις κορδέλες

Τα πάντα για τις κορδέλες

Οι κορδέλες είναι ένα εργαλείο για να προσαρμόσεις τα παπούτσια πουέντ για τις δικές σου και μοναδικές ανάγκες και στόχους. Οι κορδέλες στηρίζουν, σταθεροποιούν, προστατεύουν απο τον τραυματισμό στα πιο ευαίσθητα σημεία των ποδιών σου. Γι’αυτό, όσες μπαλαρίνες υπάρχουν, τόσοι είναι και οι τρόποι ραψίματος κορδέλων και προσαρμογής των πουέντ. Γι’αυτό, αν αρχίσεις να τις ράψεις μόνη σου, σύντομα θα αποκτήσεις και εσύ τον δίκο σου τρόπο, ο οποίος θα σε βοηθήσει να γίνεις καλύτερη χορεύτρια. Η Pointe.gr θα σου δείξει σήμερα μόνο έναν από πολλούς κλασικούς τρόπους.

Τα πάντα για τις κορδέλες

Θα χρειαστείς:


σατέν ή βαμβακερές κορδέλες – 2 м
αναπτήρα ή σπίρτα
ψαλίδια
μολύβι
ισχυρές λεπτές κλωστές
βελόνα

ράψιμο-κορδέλων-πουέντ

Οδηγίες

Ως συνήθως για ένα ζευγάρι πουέντ φτάνουν 2 μ. επαγγελματικής κορδέλας. Το φάρδος της θα είναι ~2,5 πόντους.
Μοίρασε την κορδέλα σε 4 ίδια μέρη – από 2 μέρη σε κάθε παπούτσι. Κάψε τα κοψίματα του υφάσματος, περνώντας γρήγορα με τη φωτιά του αναπτήρα ή του σπίρτου. Με αυτόν τον τρόπο οι άκρες θα σταθεροποιηθούν και δε θα ξεχειλώνουν κατά τη χρήση.
Δίπλωσε το ύφασμα της φτέρνας, και σημείωσε με μολύβι τα σημεία που διπλώνει όπως δείχνει η εικόνα. Σε αυτό το σημείο θα μπούν οι κορδέλες – κάθετα ή με μια μικρή προς το μπροστινό μέρος του παπουτσιού.
Γύρισε την κορδέλα με τη λεία πλευρά της προς τα έξω, και με τραχιά προς τα μέσα, ώστε να μη γλιστράει στο πόδι. Δίπλωσε την από μια άκρη 1 εκ. προς τα μέσα και ράψε την από την εσωτερική πλευρά της πουέντ.

Χρησιμοποίησε μόνο αρκετά λεπτές αλλά ανθεκτικές κλωστές, που θα ταιριάζουν με το χρώμα της κορδέλας.
Κάνε μικρά ράμματα (βελονιές), περνώντας τη βελόνα μόνο από τη φόδρα του παπουτσιού, έτσι ώστε να μη χαλάσει η εμφάνισή τους.
Προσπάθησε να μην φαίνονται τα ράμματα. Όταν τελειώσεις, δοκίμασε τις πουέντ να βεβαιωθείς ότι τα παπούτσια ταιριάζουν απόλυτα στα πόδια σου!

11 september 2017, 19:40    Oksana Hordiyenko Blog    Το έχουν διαβάσει: 48    Το έχουν σχολιάσει: 0

Σχόλια (0)

    You need to login to create comments.